Svetila za terarij in akvarij

Svetila za terarij in akvarij...

Svetilke za Terarij in Akvarij: Ključ do Zdravega Okolja za Vaše Rastline in Živali
Ko gre za ustvarjanje idealnega doma za vaše eksotične rastline ali vodne prebivalce, je izbira prave osvetlitve ena od najpomembnejših odločitev. Svetilke za terarije in akvarije ne igrajo le vloge pri estetski prikaz vašega živega prostora, ampak so ključnega pomena za dobrobit in zdravje vaših rastlin in živali. V tem blogu bomo raziskali, zakaj je pravilna osvetlitev tako pomembna in kako izbrati najboljšo svetilko za vaše potrebe.

Zakaj je Osvetlitev Pomembna?

Za Akvarije
Osvetlitev v akvariju ne le da prikazuje lepoto vaših rib in rastlin pod vodo, ampak je tudi vitalna za proces fotosinteze pri vodnih rastlinah. Pravilna osvetlitev lahko pomaga pri rasti rastlin, preprečuje razraščanje alg in ustvarja naravni ciklus svetlobe, ki je pomemben za biološki ritem vaših rib.

Za Terarije
V terariju osvetlitev posnema naravno svetlobo, ki jo rastline in živali prejemajo v divjini. Za določene vrste rastlin, kot so tropske ali puščavske, je močna svetloba ključna za njihovo rast in preživetje. Prav tako, določene živali, kot so plazilci, potrebujejo UVB svetlobo za sintezo vitamina D3, ki je nujen za absorpcijo kalcija.

Kako Izbrati Pravo Svetilko

 • Razumevanje Različnih Tipov Svetil
  Obstaja več tipov svetil za terarije in akvarije, vključno z LED, fluorescentnimi in halogenskimi žarnicami. LED svetilke so vse bolj priljubljene zaradi njihove energijske učinkovitosti, dolge življenjske dobe in sposobnosti, da zagotovijo širok spekter svetlobe. Fluorescentne žarnice so odlične za simuliranje dnevne svetlobe in so še posebej koristne za rastline. Halogenske žarnice proizvajajo več toplote in so primerne za terarije, kjer je potrebna višja temperatura.
 • Izbira Prave Svetlobne Intenzitete in Spektra
  Svetlobni spekter je pomemben dejavnik, ki vpliva na fotosintezo in lahko vpliva na vedenje in zdravje vaših živali. Akvarijske rastline običajno potrebujejo svetlobo v modrem in rdečem spektru, ki spodbuja fotosintezo. Za terarije s plazilci je UVB svetloba nujna za proizvodnjo vitamina D3.
 • Upoštevanje Velikosti in Oblike Vašega Življenjskega Prostora
  Velikost in oblika vašega akvarija ali terarija bosta določila, koliko svetil in kakšne vrste boste potrebovali. Večji prostori lahko zahtevajo več svetil ali svetilke z večjo močjo, da zagotovijo enakomerno osvetlitev.

Izbira prave svetilke za vaš terarij ali akvarij je ključnega pomena za ustvarjanje zdravega in lepega okolja za vaše rastline in živali. Z razumevanjem osnovnih potreb vaših živih bitij in poznavanjem različnih tip

Filtriranje kategorije
Nakupovalne možnosti
Watt ( Moč )
 1. 50W 1 element
 2. 100W 1 element
Tip ležišča
 1. E27 2element
Vodotesna zaščita
 1. IP20 (brez zaščite) 1 element
Električna napetost
 1. AC 230V 2element

Filtriraj izdelke

2 elementov

na stran
 1. e27 grelna sijalka žarnica za terarij
  Šifra izdelka: 22518
  E27 infrardeča grelna žarnica za terarij 50W
  12,99 € 10,65 € /kos
 2. grelna žarnica ir za terarij
  Šifra izdelka: 22519
  IR grelna sijalka za terarij 100W
  16,50 € 13,52 € /kos
na stran