Pogoji poslovanja

Vsak obiskovalec in uporabnik spletne strani SuperStrela.com se strinja z vsemi splošnimi pogoji poslovanja, ki so navedeni na SuperStrela.com. Če se ne strinjate s splošnimi pogoji poslovanja, Vas naprošamo, da zapustite spletno mesto SuperStrela.com.

Splošni pogoji Spletne trgovine SuperStrela.com so sestavljeni na podlagi priporočil Gospodarske Zbornice Slovenije (GZS) in v skladu z ZAKONOM O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPot-UPB2) (uradno prečiščeno besedilo), Stran 11845, objavljeno na spletni strani www.uradni-list.si.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.superstrela.com

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.superstrela.com (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.superstrela.com izvaja podjetje Super Strela d.o.o., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Krškem, zaporedna št. vpisa SRG 2016/4654 in matično številko 7004265000. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI68692331).

Spletna trgovina je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni naši izdelki, podrobne informacije in cene izdelkov. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

1) Cene

Vse cene na spletni strani SuperStrela.com so izražene v € (EUR) in z že vključenim 22% DDV-jem (davkom na dodano vrednost). V kolikor na katerem uzdelku ni navedeno da cena z DDV-jem pomeni da cena z DDv-jem. Cene izdelkov ne vključujejo stroškov poštnine; le ta se obračuna ob zaključku naročila in je razvidna v nakupovalni košarici pred zaključkom naročila.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V trenutku, ko je Vaše naročilo zaključeno in potrjeno, boste o vseh podatkih Vašega naročila obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu Vaših podatkov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, izraženi v odstotkih, ki se samodejno obračunajo pred oddajo naročila (npr. pri uporabnikih z registriranimi veleprodajnimi računi), veljajo za vse izdelke v spletni trgovini.

2) Stroški pošiljanja

Stroški pošiljanja se Vam obračunajo ob zaključku naročila in bodo razvidni v nakupovalni košarici.

3) Načini plačila

Spletna trgovina SuperStrela.com Vam omogoča naslednji vrsti plačil: 

  • gotovinsko plačilo ob prevzemu blaga
  • pošiljke dostavimo po dostavni službi DPD, katera ne zaračunava dodatnih storitev za gotovinsko plačilo ob prevzemu paketa
  • plačilo na transakcijski račun po položnici ali preko spletne banke
  • Podjetje Super Strela d.o.o. si pridržuje pravico, da vsa naročila, za katera je predvideno plačilo z nakazilom na transakcijski račun podjetja, enostransko prekliče, če so od dneva naročila minili več kot 3 delovni dnevi in kupnina ni bila poravnana v tem času. (Neizvršena plačila/naročila namreč bremenijo zalogo podjetja in onemogočajo nakup ostalim uporabnikom)

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.superstrela.com se zavezujete, da boste pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite morebitne spremne dokumente (dobavnica, ...).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Prevzem in plačilo blaga sta možna na sedežu podjetja, po predhodnem dogovoru s plačilom po predračunu ali kartično.

4) Postopek nakupa

1. korak

Na spletni strani v nakupovalni košarici so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani SuperStrela.com vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. korak

Zaključek naročila oz. potrditev tega: Kupec zaključi svoje naročilo tako, da v obrazec na spletni strani vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Kupec mora na strani nakupovalne košarice izbrati način plačila, kar stori z izborom ponujenih možnosti v polju ''Izberite način plačila''.

3. korak

Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti. Poleg tega bo kupec na e-naslov, ki ga je vnesel v 2. koraku, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja. Sporočilo lahko potrošniku na njegovo zahtevo podjetje ponovno pošlje.

4. korak

Odprema blaga: SuperStrela.com v dogovorjenem roku blago pripravi za odpremo ter ga odpošlje na kupčev naslov. Spletna trgovina SuperStrela.com hkrati obvesti kupca po elektronski pošti o poslanem blagu.

5) Uporaba spletne trgovine

Podjetje Super Strela d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Podjetje Super Strela d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Podjetje Super Strela d.o.o. se bo v največji možni meri trudilo za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij, navedenih v spletni trgovini www.superstrela.com. V kolikor kupec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj nam to nemudoma sporoči na naš e-poštni naslov info@superstrela.com

6) Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico pri prodanih izdelkih in le-ti ostanejo last spletne trgovine SuperStrela.com tudi potem, ko so Vam izročeni, vse dokler kupnina zanje ni poplačana v celoti.

7) Pravica do odstopa od pogodbe in vračilo blaga

Pogodbe, sklenjene na daljavo in pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov ter z njimi povezan odstop od pogodbe opredeljujejo 43., 45. in 46. člen ZVPot in njihovi podčleni.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko obvesti podjetje o odstopu oz. vrnitvi blaga pisno ali na e-naslov:info@superstrela.com. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka vrnjena v določenem roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu pogodbe. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in obliki, z originalno embalažo.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago (el.kabli, cevi, trakovi, itd), ki je bilo izdelano oziroma pripravljeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo (na primer zaradi rezanja na določeno dolžino ali zaradi dobave izdelka po naročilu, ki ni v redni prodaji). Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu el.opreme in programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

Vračilo prejetih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva vračilo na drugo plačilno sredstvo. Potrošnik zaradi vračil ne nosi stroškov, razen neposrednega stroška vračila, v kolikor se je odločil za odstop od pogodbe ali zamenjavo.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetega plačila do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelke dobro zaščitite (obložite s časopisnim papirjem) in vrnite na naš naslov (Super Strela d.o.o., Cesta krških žrtev 46, 8270 Krško) preko Pošte Slovenije ter poleg priložite ustrezen obrazec, ki ga najdete na zavihku Vračila.
Prosimo vas, da vrnjene pošiljke ne pošiljate z odkupnino, saj le te ne bodo prišle do našega naslova. Priporočamo, da pošiljko pošljete "priporočeno", da lahko pošiljko v primeru izgube izsledite.

Za izdelke, ki se naročajo na meter oziroma režejo na željo kupca (npr. kabli, spajkalna žica, LED trakovi, neonski električni kabli...), je možno vračilo le ob dejansko ugotovljeni napaki. Rezanih izdelkov namreč ni mogoče vrniti v prodajo. Hvala za razumevanje.

Omogočamo vam tudi zamenjavo artikla.

8) Dostava

Vsa naročila opravljena v delovnih dneh med 0:00 – 12:00 uro, odpošljemo še isti dan. Naročila, opravljena po tem času, odpošljemo naslednji dan. S tem zagotovimo, da vam pošiljko dostavimo na naveden naslov med 1-3 delovnimi dnevi, načeloma že naslednji dan po opravljenem naročilu.

Dostavo izdelkov vršimo preko dostavne službe DPD Slovenia.

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Naročeno blago bo odpremljeno na naslov, ki ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

Odkupnino paketa lahko dostavnemu kurirju ob dostavi plačate z gotovino.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo DPD kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka DPD dostavne službe (01 513 23 00), ter njihov elektronski naslov (info@dpd.si). Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi).

Po vaši želji se lahko z DPD Slovenia dogovorite tudi za dostavo paketa v vam najbližje prevzemno mesto (npr. BS Petrol...), kjer lahko paket prevzamete sami.

 

Od 1. aprila 2019 dalje bo podjetje Petrol končnim prejemnikom zaračunalo:

Storitev vročanja paketov – 0.3 EUR  (DDV vključen v ceni)
Obdelava odkupnine – 0.85 EUR  (DDV vključen v ceni)
Dodatno plačilo velja za pakete vseh dostavnih služb, katere uporabljajo Petrol kot Pickup lokacijo.

 

DPD bo končnega prejemnika paketa v SMS sporočilu obvestil, da bo, če se odloči preusmeriti pošiljko na točko Pickup Petrol, imel dodaten strošek v višini 0.3 EUR za prevzem in 0.85  EUR  za obdelavo odkupnine.

 

9) Razprodani izdelki

V redkih primerih se lahko zgodi, da vam posameznega izdelka ne bomo mogli dostaviti, ker je razprodan oziroma ga nimamo več na zalogi, čeprav je na spletni strani pomotoma označeno, da je na zalogi. O tem vas bomo obvestili, takoj ko bomo to opazili. Prosimo vas za razumevanje.

10) Vračilo poškodovanih pošilj

Kupec je ob prevzemu dolžan blago in paket preveriti, in če  ob prevzemu blaga opazi, da je artikel ali paket fizično poškodovan, kaže znake odprtja ali da manjka vsebina, mora sprožiti reklamacijski postopek pri Pošti Slovenije oziroma pri dostavni službi, ki Vam je paket dostavila. Pred prevzemom tako pošiljko zavrnite ali če ste jo prevzeli, paket vrnite na najbližji pošti v enakem stanju, kot ste ga prejeli, v skladu z navodili, objavljenimi na zavihku Vračila.

11) Uveljavljanje stvarne napake na izdelku (odgovornost podjetja za stvarne napake)

Odgovornost podjetja za stvarne napake je opredeljena v 37. členu ZVPot-NPB10 (37., 37.a, 37.b, 37.c)

>>>Obrazec za vračilo artikla za uveljavitev stvarne napake<<<

Pomembnejše izseke iz zakonskih določb ZVPot glede stvarne napake navajamo spodaj:

37. člen:

(1) Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

(2) Napaka je stvarna:

1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

37.a člen:

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

12) Garancija

Navodila za uveljavljanje garancije:


Za uveljavljanje garancije nedelujočega artikla je potrebno artikel vrniti v času garancijskega roka s kopijo računa ali številko naročila (lahko tudi ime naročnika, na katerega je bil račun izdan) ali garancijskim listom, v kolikor je bil priložen k artiklu. Na podlagi izdanega računa imamo vpogled v naročilo, iz katerega so razvidni podatki izdelka in vaši osebni podatki.  Poleg je potrebno obvezno priložiti tudi izpolnjen Obrazec za vračilo artikla v garancijo.

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je s Pravilnikom o blagu, za katero se izda garancija za brezhibno delovanje, predpisana obvezna garancija in za tiste, za katere je bila s strani podjetja dana prostovoljna garancija.

Jamčenje:

Dajalec garancije izjavlja, da jamči za lastnosti ali brezhibno delovanje v garancijskem roku, ki začne teči z izročitvijo blaga potrošniku.

Prodajalec se obvezuje, da bo na vašo zahtevo, če bo predložena v garancijskem roku, na svoje stroške poskrbel za odpravo napak in tehničnih pomanjkljivosti izdelka, ki bi nastale ob pravilni uporabi v času veljavnosti garancije. Izdelek, ki ne bo popravljen v roku 45 dni od dneva predložitve zahtevka za popravilo, bomo na vašo zahtevo zamenjali z brezhibnim izdelkom. V primeru, da pokvarjeni del ali proizvod ni identično zamenljiv, si pridržujemo pravico do zamenjave z najmanj enakovrednim izdelkom.

Garancijski rok artikla:


V spletni trgovini je pri vsakem artiklu zabeleženo garancijsko obdobje (v kolikor podatek ni naveden, izdelek nima garancije), prav tako tudi na garancijskem kartončku ali priloženem računu. Garancija prične veljati od dneva prejetja artikla in velja do izteka garancije.

Zamenjava ali odprava napake na izdelku:


Kot prodajalec smo dolžni izdelek z okvaro brez vidnih fizičnih poškodb brez posega vrniti proizvajalcu oziroma na pooblaščen servis. Le-ta je dolžan v roku 45 dni odkriti in odpraviti napako oziroma zamenjati artikel za novega.
Če popravilo izdelka v okviru garancije ni mogoče ali pa traja več kot 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za enak nov/brezhiben izdelek. Če takšnega izdelka ni mogoče dobaviti (in je s tem zahtevek po zamenjavi nemogoče izpolniti), lahko kupec odstopi od pogodbe in od prodajalca zahteva vračilo kupnine (in ne zgolj dobropis).
V kolikor gre za enako napako, 45- dnevni rok ne prične teči z uveljavljanjem vsakega zahtevka za popravilo posebej, ampak teče od prvotnega zahtevka dalje neprekinjeno. V kolikor pa potrošnik uveljavlja zahtevek za vsakič drugačno vrsto napake, prične rok 45 dni teči za vsako napako znova.

Stranka ne krije stroškov popravila odprave napake na izdelku.
Stranka pri uveljavljanju reklamacije v času garancijskega roka nima nobenih stroškov.

V kolikor garancijski kartonček ni priložen ali ne vsebuje vseh podatkov, ima dajalec garancije oziroma prodajalec po drugem odstavku 18. člena ZVPot kljub temu vse obveznosti po zakonu.

Prodajalcu garancijskega lista ni potrebno izpolnjevati npr. z vrsto izdelka ali datumom prodaje, če so ti podatki razvidni iz računa, ob pogoju seveda, da je prodajalec na to opozoril potrošnika, na primer s pisnim opozorilom na računu, da se garancija lahko uveljavlja samo skupaj z računom oziroma številko računa, na katerem so ti podatki.

Garancija je neveljavna v naslednjih primerih:

če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka
če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba
če je bil izdelek uporabljen v neprimernem okolju (mraz, vročina, vlaga, prah...)
Artikel varujte pred padci (fizičnimi poškodbami) in ne izpostavljajte soncu, vlagi ali mrazu, v kolikor le ta nima temu namenjene zaščite. Artikla ne razstavljajte, zažigajte in ne povzročajte kratkega stika, saj se v tem primeru garancija izniči.

V garancijo prav tako ne spadajo okvare, povzročene pri transportu po izročitvi, okvare zaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanj, mehanske okvare, ki jih je povzročil uporabnik oz. so posledica normalne dolgotrajne uporabe, okvare, povzročene zaradi prenapetostnih udarcev električnega toka (tudi udarcev strele), višje sile, izteka baterij, neustreznega čiščenja.

13) Varovanje osebnih podatkov

Pri SuperStrela.com nam je najvišja prioriteta zaščititi osebne podatke naših uporabnikov, saj nas k temu veže zakonodaja ( Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ).

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje spletni trgovini SuperStrela.com zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji.

Ob uskladitvi z GDPR smo v želji, da bo lahko vsak uporabnik spletne trgovine Superstrela svoje pravice na tem področju spoznal ter užival v največji možni meri, še dodatno približali in olajšali urejanje vaših nastavitev ter uredili besedilo teh pogojev, tako da so še preprostejši za branje in razumevanje.

Upravljalec podatkov je podjetje Super strela d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec).

Naše storitve lahko uporabljate kot:

gost (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
registrirani uporabnik + opcijsko: naročnik na reklamna e-sporočila (od prejemanja reklamnih e-sporočil se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsakem reklamnem e-sporočilu) in s tem izbrišete z naših seznamov.
registrirani kupec
O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil.
kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil.
podatki o nakupih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah. Te podatke lahko vidite preko menija Moj profil.
Podatki, vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil
marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil
tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave, s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Super strela d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
 Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

se registrirate kot uporabnik
oddate naročilo
stornirate naročilo
se naročite na e-novice
pregledujete naše vsebine
ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
z nami komunicirate preko družbenih omrežij
Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
izvedbo vaših naročil
za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani
Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja, bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 
z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev.


Vaše pravice


Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
vpogled v podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menija Moj profil
vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da zbrane osebne podatke popravite in uredite sami v meniju Moj profil.
v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. V kolikor ste naročeni na prejemanje e-novic, se lahko odjavite v meniju Moj profil ali s klikom na "odjava" v vsakem prejetem e-sporočilu. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov
Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v meniju Moj profil. Sami se lahko odjavite od prejemanja e-novic.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Super strela d.o.o., Cesta krških žrtev 46, 8270 Krško, s pripisom GDPR, pri čemer je tema lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

14) Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Podjetje Super Strela d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

15) Spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Super Strela d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Super Strela d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 051 815 051 ali po elektronski pošti na info@superstrela.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@superstrela.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Super Strela d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato si Super Strela d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.superstrela.com med kupcem in Super Strela d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče.

16) Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine

Naziv: Super Strela d.o.o.  (vpisano v sodni register pri AJPES, Izpostava Krško, zaporedna št. vpisa 316-06-00144-2009)
Naslov: Cesta krških žrtev 49a, 8270 Krško
Spletna stran: http://www.superstrela.com
E-pošta: info@superstrela.com
Telefon: 051/815-051
Identifikacijska številka za DDV: SI68692331
Matična številka: 7004265000
Transakcijski račun: IBAN SI56 0315 5100 0743 204 (SKB d.d.) / SWIFT (BIC koda): SKBASI2X