Pretvornik napetosti (inverter) 24/230V (350/500W)

Šifra
22705
65,00 € 53,28 € /kos

Pretvornik napetosti (inverter), naprava, ki pretvarja enosmerno napetost (DC) v izmenično napetost (AC). Označba "24V" pomeni, da je vhodna napetost 24 voltov DC, kar je običajno za baterijske sisteme, vozila in fotovoltaične sisteme. Ta vrsta pretvornika se pogosto uporablja za napajanje gospodinjskih aparatov in orodij iz baterij ali drugih virov enosmerne napetosti.

Na zalogi
Odpošljemo v roku 3-5 delovnih dni
Tehnične specifikacije
Šifra 22705
Električna napetost DC 24V
garancija Garancijski rok za izdelek je 24 mesecev.
Dimenzija 160x105x60mm
Moč ( Watt ) 500

Ta naprava je 500VA pretvornik napetosti, ki omogoča pretvorbo 24-voltnega enosmernega toka (DC) v 225-235-voltni izmenični tok (AC), s frekvenco izhodne napetosti 50Hz, kar je skladno s standardi večine gospodinjskih električnih omrežij. S konstantno močjo 350 W je primerna za napajanje različnih naprav z zmerno porabo energije. Ima visoko učinkovitost pri polni obremenitvi, kar pomeni, da je 92 % vhodne energije uspešno pretvorjeno v izhodno energijo, s tem pa se zmanjšuje izguba energije in izboljšuje splošna energetska učinkovitost.

Vhodna napetost za to napravo mora biti med 21 in 31 volti, kar omogoča nekaj prožnosti v primeru sprememb napetosti iz vhodnega vira. Prag vklopa za prenizko napetost je nastavljen na 21,4 volta, kar zagotavlja, da se naprava ne bo poškodovala ali delovala neustrezno v primeru, da napetost baterije preveč pade. Ta prag zaščite pred nizko napetostjo je pomemben varnostni element, ki preprečuje morebitno škodo na bateriji ali povezanih napravah.

Takšen inverter je uporaben za širok spekter aplikacij, vključno s prenosnimi električnimi potrebami, kot so kampiranje ali uporaba na čolnih, v avtodomih, na oddaljenih lokacijah, kjer je dostop do standardne električne energije omejen ali ni na voljo, in za backup sisteme za primer izpada električne energije. Zaradi svoje zmogljivosti in učinkovitosti je ta pretvornik idealen za dolgotrajno uporabo z zagotavljanjem stabilne izhodne napetosti za zaščito elektronskih naprav pred morebitnimi nihanji v napajanju.