LED trak COB 24V 14,4W 1450lm/m RGB 768 led/m IP20

Šifra
22670
12,20 € 10,00 € /meter

Dobrodošli v svetu COB RGB LED trakov, kjer se vrhunska tehnologija in barvna kreativnost združujeta za neverjetno osvetlitev vašega prostora. COB (Chip on Board) tehnologija prinaša visoko kakovostno, enakomerno in živahno svetlobo, ki se odlikuje po izjemni barvni reprodukciji. S tem LED trakom lahko izbirate med širokim spektrom barv in učinkov, da ustvarite popolno vzdušje za vsak prostor in vsako priložnost. Bodite ustvarjalni, osvetlite svoj prostor z dinamičnimi barvami COB RGB LED traku in doživite novo dimenzijo ambientalne razsvetljave.

Na zalogi
Tehnične specifikacije
Šifra 22670
Energijski razred E
Barva svetilnosti RGB - večbarvna
Indeks barve CRI 90
Moč svetilnosti ( Lumen ) 1450 lm/m
Barva podlage bela
LED/meter 768 LED/meter
Vrsta diode COB
Vodotesna zaščita IP20 (brez zaščite)
Poraba - W / meter 14,4 W / meter
Električna napetost DC 24V
Možnost zatemnitve Da
Dvostranski lepilni trak Da
Možnost reza vsakih ( cm ) 2,5
Kot svetilnosti 120°
Temparatura med delovanjem 35 °C
Temparatura okolja -20°C ~ 40°C
Dimenzija širina: 10 mm, višina: 3 mm
garancija Garancijski rok za izdelek je 36 mesecev.

COB (Chip on Board) RGB LED trak 24V je inovativna rešitev za ustvarjanje osupljive osvetlitve v vašem domu ali poslovnem prostoru. S svojo visoko kakovostjo in zmogljivostjo prinaša edinstveno doživetje ambientalne razsvetljave.

Z uporabo najnovejše COB tehnologije, kjer so LED diode nameščene zelo blizu druga drugi, trak zagotavlja izjemno enakomerno svetlobo brez vidnih prehodov med diodami. To omogoča boljšo barvno reprodukcijo in natančnejše barvne učinke kot pri tradicionalnih LED trakovih.

S COB RGB LED trakom 24V imate na voljo neomejene možnosti barvnih kombinacij. Spreminjajte barve, prilagajajte svetlost in ustvarite popolno vzdušje za vsako priložnost. Bodisi gre za sproščujoč ambient za večerjo s prijatelji ali dinamično osvetlitev za zabavo, COB RGB LED trak je prilagodljiv in vam omogoča ustvarjalno izražanje.

Enostavna namestitev je še ena od prednosti COB RGB LED traku 24V. Zahvaljujoč prilagodljivi naravi traku ga lahko namestite na različne površine - stropove, stene, pohištvo in še več. S priloženim samolepilnim trakom je postopek enostaven in brez težav.

Poleg tega deluje LED trak pri varni nizki napetosti 24V, kar zagotavlja energetsko učinkovito uporabo. Zmogljivost 14,4W na meter omogoča dovolj svetlobe za osvetlitev različnih prostorov.

Ne glede na to, ali gre za notranji prostor, prostor za sproščanje ali delovni prostor, bo COB RGB LED trak dodal estetsko vrednost vašemu okolju. Raziskujte svet barv in ustvarite unikatno atmosfero s tem naprednim LED trakom.

Osvetlite vaš svet z COB RGB LED trakom 24V in doživite izjemno moč kreativnosti v ambientalni razsvetljavi

 

Za popolno uporabo tega LED traku priporočamo nakup naslednjih dodatkov:

 • DC24V Napajalnik: Za zagotavljanje pravilne napetosti za delovanje vašega LED traku.
 • LED Trak Profil: Za zaščito traku in za boljšo svetlobno razpršitev.
 • Spojni konektorji: Za povezavo več LED trakov ali prilagajanje dolžine traku.
 • Krmil Za prilagajanje svetlosti LED traku glede na vaše potrebe in razpoloženje.
 • Kontroler z daljinskim upravljalnikom: Za enostavno in priročno upravljanje vašega LED traku.

Vrednost, ki jo predstavlja naš LED trak, je izražena v ceni na meter. Trak natančno odrežemo na en meter, pri čemer je največja možna dolžina v enem kosu do 5 metrov. Če na primer izberete 7 metrov, boste prejeli eno dolžino 5 metrov in ločeno dolžino 2 metrov.

Upoštevajte, da pri kosih, krajših od 5 metrov, priključna vodnika nista vedno nameščena.

Za naročila večjih količin ali kakršna koli druga vprašanja se prosimo obrnite na nas preko naše e-pošte info@superstrela.com. Naša ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem pomagala pri vaših potrebah po osvetlitvi.


Priprava:

Nakup: Preden začnete z montažo, se prepričajte, da ste kupili pravilen LED trak za vaše potrebe. Upoštevajte moč, vhodno napestost, barvno temperaturo, način pritrditve (ali je potreben dvostranski lepilni trak) in ali je LED trak primeren za uporabo na prostem (vodoodporen) ali v notranjih prostorih.

Pregled izdelka: Preverite stanje izdelka: Pred montažo natančno pregledajte, ali je izdelek morda poškodovan med dostavo, ter preverite delovanje vseh komponent. POMEMBNO: Predno LED traku preverite delovanje, ga obvezno razvijte oziroma raztegnite, da preprečite pregrevanje in uničenje izdelka.

Merjenje in rezanje: Pred rezanjem LED trakov izmerite in označite, kje jih nameravate namestiti in šele nato opravite z rezanjem. Rezanje LED traku je relativno enostavno, vendar je ključno, da to naredite na pravem mestu in na pravilen način. Rezanje LED traku se lahko izvede izključno na označenem mestu.

Priprava: Površino, na katero boste namestili LED trak, temeljito očistite in posušite, da bo lepilni trak bolje prijel. Dodatno lahko nanesete tudi kakšno lepilo, ki ni agresivno in si s tem preprečite, da se trak s časom ne no odlepil. Pred vsem to velja za „mastne“ plastike, ki se uporabljajo na primer za TV ali LCD zaslone.

Namestitev: LED trakove je mogoče namestiti na različne površine, pri čemer izbirate med različnimi metodami, odvisno od vaših želenih učinkov in okoliščin. Spodaj vam predstavljamo možne načine namestitve, podamo navodila za povezavo ter poudarimo, na kaj morate biti še posebej pozorni.

POZOR: Če niste prepričani ali imate ustrezno znanje za namestitev LED traku, priporočamo, da to opravi strokovnjak za električne inštalacije.

Montaža LED traku:

Pravilna montaža LED trakov je ključnega pomena za njihovo optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Tukaj so nekatera splošna navodila in nasveti:

 

POMEMBNO OPOZORILO!

Pred namestitvijo in uporabo LED traku natančno preberite in upoštevajte ta navodila. Neupoštevanje navodil lahko povzroči nepravilno delovanje ali celo poškodbe oziroma uničenj izdelka.

Preverite ustreznost komponent pred namestitvijo in uporabo!

 

Napetost:

Zagotovite, da napajalnik in LED trak delujeta pri enaki voltaži (Volt) (npr. LED trak DC12V  / Napajalnik DC12V), (npr. LED trak DC24V  / Napajalnik DC24V), (npr. LED trak DC48V  / Napajalnik DC48). ...

 

Pravilna moč napajalnika:

Preverite, ali je moč napajalnika primerna za LED trak. Uporabite napajalnik z ustreznim izhodnim tokom (A). Če je LED trak npr. 24W/m, priporočamo vsaj 2A (24W + 20%) napajalnik za vsak meter led traku.

 

Uporaba krmilnika / zatemnilnika:

Če uporabljate krmilnik ali zatemnilnik, preverite naslednje:

Zagotovite, da je amperaža (A) napajalnika nižja od maksimalne dovoljene za krmilnik / zatemnilnik.
Prepričajte se, da je krmilnik / zatemnilnik primeren za uporabo z LED trakom. Preverite, ali je napetost napajalnika primerna za krmilnik / zatemnilnik. Običajno je na krmilniku in zatemnilniku navedena informacija o maksimalni dovoljeni amperaži (A) in napetosti (V), ki sta primerni za uporabo. Te informacije so lahko označene na nalepki ali oznaki na samem izdelku. Priporočamo, da pred namestitvijo preverite te podatke na krmilniku ali zatemnilniku ter se prepričate, da so skladni z LED napajalnikom in LED trakom, ki jih nameravate uporabiti.

 

Pravilna montaža:

Namestite LED trak na čisto, suho in ravno površino, ki je primerna za lepljenje.

 

Pravilna povezava:

1. (SLIKA LEVO SPODAJ) Priključite LED trak na napajalnik tako, da upoštevate polarnost (navadno rdeča na + in črna na -).

2. (SLIKA DESNO SPODAJ) RGB + CCT ima ravno tako oznako "+" ostale priklopite na barve (R: rdeča, G: zelena, B: modra, W: Hladno bela, WW: Toplo bela).

Izogibajte se prekomernemu upogibanju:

Ne upogibajte LED traku v ostrih kotih, saj lahko to poškoduje LED diode in kable.

 

Preventivno hlajenje:

V primeru, da se LED trak intenzivno uporablja, je priporočljivo zagotoviti ustrezen hladilni sistem ali radiator za odvajanje toplote. Priporočamo uporabo aluminijastega profla za LED trak.

 

Zaščita pred vodo (če je potrebno):

Če bo LED trak izpostavljen vlagi ali vodi, uporabite trak z ustrezno stopnjo zaščite (npr. IP54 ali višje).

 

Preverjanje funkcionalnosti:

Pred končno montažo preverite, ali LED trak pravilno deluje. V primeru težav preverite povezave in napajanje.

 

Varnostno kopiranje nastavitev (če je krmilnik):

Če vaš krmilnik omogoča shranjevanje nastavitev, jih varnostno kopirajte, da jih lahko obnovite v primeru izpada električne energije ali drugih težav. 


POZOR: Če niste prepričani ali imate ustrezno znanje za namestitev LED traku, priporočamo, da to opravi strokovnjak za električne inštalacije.

Opomba: Ta navodila so splošna in se lahko razlikujejo glede na specifične modele in proizvajalce LED trakov.

Merjenje in rezanje:

Večina LED trakov ima na traku označena mesta, kjer je možno rezanje. Običajno so to označene črte s simbolom škarij, ikono rezalnega noža ali pa le širšimi kontakti.

 

Priprava orodij:

Za rezanje LED traku boste potrebovali ostra škarje ali rezalni nož. Prepričajte se, da so orodja ostra, da preprečite nepotrebno poškodbo traku.

 

Natančen rez:

Postavite orodje na označeno mesto za rezanje in naredite natančen rez po črti. Poskrbite, da boste rezi naredili ravno, da se izognete poškodbam traku.

 

Preverjanje povezav:

Po rezanju preverite, ali so povezave še vedno pravilno priključene in da ni prišlo do poškodb kontaktov.

 

Zaščita mesta reza pred vlago:

Uporaba Silikona ali Lepilnega Traku:

Na mestu reza lahko uporabite prozoren silikon ali poseben lepilni trak, ki je odporen na vlago. To bo pomagalo zaščititi mesto reza pred vdorom vlage.

 

Uporaba končnih pokrovov:

Obstajajo tudi posebni končni pokrovi in konektorji, namenjeni zaščiti mest rezanja. Ti delujejo kot zaščitni ovoji, ki preprečujejo stik z vlago.

 

Uporaba profilov za LED Trakove:

Obstajajo tudi posebni aluminijasti profili za LED trakove, ki lahko služijo kot zaščitni ovoji in omogočajo namestitev traku na mesta, kjer bi bil izpostavljen vlagi.


POMEMBNO: Pred rezanjem LED traku se vedno prepričajte, da je trak izključen iz napajanja, da se izognete morebitnim električnim nevarnostim. Poleg tega, če niste prepričani, ali znate pravilno izvesti rez, je bolje, da to zaupate strokovnjaku.

Postopek za namestitev vodnika (kabla):

 

Potrebni materiali:

LED trak

Vodnik (kabel)

Škarje ali nož

Spajkalnik ali konektor

Spajkalna žica

Toplotna skrčljiva cev

 

Postopek:

Pripravite LED trakove, ki jih želite povezati ali nanj namestiti vodnik ustrezne dolžine.

 

Izklopite napajanje:

Pred začetkom dela vedno izključite napajanje, da preprečite morebitne električne nevarnosti.

 

Pripravite LED trak na rez:

Z uporabo škarij ali noža naredite previden rez na mestu, kjer želite povezati vodnik z LED trakom. Uporabite ravno in čisto rezilo, da preprečite poškodbe traku. Če LED trak vsebuje vodotesno zaščito, to nežno in pazljivo odstranite z rezilom. V zaščito zarezite z ostrim rezilom do kontaktov in nato odtranite odrezano zaščito iz vezja LED traku tako, da ne poškodujete vezja LED traku.

 

Odkrijte kontaktne točke:

Iz vodnika (kabla) odstranite zaščitno plast (izolacijo), da odkrijete kontaktne točke. Z rezilom lahko nežno podrgnete mesta na LED trakovih kamor boste nanesli cin (lot).

 

Nanos cina oziroma lota na kontakte:

Za trdno povezavo vodnika s kontaktnimi točkami LED traku uporabite spajkalnik, da nanesete cín ali lot. Cin nanesite najprej na vodnik in potem še na LED trak. Vodnik natančno prislonite na kontakt LED traku in se s spajkalnikom dodaknite vrh vodnika. Pazite, da spajkalnik ne ostane na traku več kot tri sekunde. Zagotovite natančen in hiter nanos cina. Pregrevanje vezja LED traku lahko povzroči trajno škodo na diodah, uporih in vezju. Priporočamo uporabo spajkalnika z regulacijo temperature za večjo natančnost. Pri spajkanju bodite natančni, saj je zelo pomembno da se vodniki med seboj ne dotikajo, saj tako ustvarite kratki stik, ki lahko povzroči okavaro izdelka.

Pri spajkanju vodnikov na LED trak bodite izjemno natančni. Poskrbite, da bo nanos cina enakomeren in brez ostro izstopajočih robov, ki bi lahko poškodovali izolacijo. Vsak konec žice naj bo dobro zajet, da se prepreči morebiten stik z drugimi kontakti. Priporočilo: Ko nanašate cín na vodnik in kontakt LED traku, uporabite le majhno količino. Ob pritisku vodnika na LED trak s spajkalnikom, zagotovite, da se kontakt trdno spoji z led trakom. Če opazite nepravilnosti na mestu spajkanja, dodajte majhno količino cina, da bo spoj videti bolj enakomeren in urejen. OPOZORILO: Med spajkanjem vodnikov na LED traku bodite pozorni na višjo temperaturo spajkalnika, ki lahko poškoduje ali skrči dvostranski lepilni trak, če je nameščen spodaj za pritrditev LED traku. Pri mestu spajkanja in na koncu LED traku poskrbite za ustrezno izolacijo, da preprečite morebiten kratek stik, še posebej v primeru kombinacije različnih prevodnih materialov, kot so aluminijasti profili. Pri montaži LED traku v profilu obstaja tveganje za neopazno poškodbo spodnjega dela LED traku in dvostranskega lepilnega traku, kar lahko vodi do nastanka kratkega stika ob stiku s profilom. Kljub temu, da je takšen pojav pogosto spregledan, lahko vodi do okvare izdelka tudi po daljšem času uporabe. Povzroči lahko pregrevanje in celo možnost samovžiga, zato toplo priporočamo, da skrbno izolirate kontakte.

Povezovanje s konektorji:

Na voljo je tudi alternata za povezovanje vodnikov z LED trakom, če ne želite ali nimate možnosti uporabiti spajkalnika.

Konektor za enostavno povezovanje LED trakov in vodnikov brez spajkanja za hitro povezavo so enostavni za uporabo. Obstaja več vrst konektorjev, kot so na klik ali z vijaki. Na voljo imamo konekotrje, ki so primerni za več vrst LED trakov, ki se med seboj razlikujejo po širini, obliki in številu kontaktov.

Pred uporabo katere koli alternative je pomembno, da preverite, ali je primerna za vaš specifičen projekt in zagotovite, da bo omogočila zanesljivo in varno električno povezavo.

 

Preverite povezavo:

Pred zaščito vodnikov se prepričajte, da je vodnik pravilno priključen.

Pomembno je, da delate previdno in natančno, da se izognete poškodbam LED traku ali nepravilnim električnim povezavam. Če niste prepričani, ali znate pravilno izvesti postopek, je priporočljivo poiskati pomoč strokovnjaka za električne inštalacije.

OPOZORILO: Med spajkanjem vodnikov na LED traku bodite pozorni na višjo temperaturo spajkalnika, ki lahko poškoduje ali skrči dvostranski lepilni trak, če je nameščen spodaj za pritrditev LED traku. Pri mestu spajkanja in na koncu LED traku poskrbite za ustrezno izolacijo, da preprečite morebiten kratek stik, še posebej v primeru kombinacije različnih prevodnih materialov, kot so aluminijasti profili. Pri montaži LED traku v profilu obstaja tveganje za neopazno poškodbo spodnjega dela LED traku in dvostranskega lepilnega traku, kar lahko vodi do nastanka kratkega stika ob stiku s profilom. Kljub temu, da je takšen pojav pogosto spregledan, lahko vodi do okvare izdelka tudi po daljšem času uporabe. Povzroči lahko pregrevanje in celo možnost samovžiga, zato toplo priporočamo, da skrbno izolirate kontakte.

Samolepilna podlaga:
Večina LED trakov ima na hrbtni strani samolepilno podlago, ki omogoča enostavno pritrditev na ravne in čiste površine. Pomembno je, da je površina, na katero pritrdite trak, čista, suha in brez prahu ali olja, da se zagotovi dober oprijem.


Aluminijasti profili:
LED trakove je mogoče pritrditi v aluminijaste profile, ki zagotavljajo dodatno zaščito in omogočajo bolj estetsko namestitev. Poleg tega aluminijasti profili pomagajo pri odvajanju toplote, kar lahko podaljša življenjsko dobo traku.


Držala in sponke:
Obstajajo posebna držala in sponke, ki omogočajo pritrditev LED trakov na različne površine, na primer les, kovino ali plastiko. Ta metoda se uporablja, kadar samolepilna podlaga ni primerna ali zaželena.

Zaščita povezave :

Zaščititi povezavo, vodnike, kontakte pred vlago ali fizičnimi poškodbami. Uporabite prozoren silikon in zaščitno kapo...

Končna zaščitna kapica za LED trak je običajno nekoliko večja od samega traku, saj je v njo potrebno vstaviti nekaj prožnega silikona (priporočamo prozornega), ki je odporen tako proti UV žarkom kot tudi na zunanje vremenske vplive. To bo zagotovilo, da bo kapica zanesljivo opravljala svojo funkcijo, še posebej, če nameravate LED trak uporabljati zunaj ali v prostorih z visoko vlažnostjo.

Pred namestitvijo kapico premažite z silikonom in nato pritisnite na LED trak. Nato pustite, da se vse skupaj dobro posuši.

Ponovno preizkusite povezavo!

Preden zaprete LED trak in zaključite namestitev, preizkusite povezavo, tako da vklopite napajanje in preverite, ali LED trak pravilno deluje.

Nekaj kratkih nasvetov...

Kako povezati LED trakove z napajalnikom:

Izbira napajalne enote: Pred povezavo LED trakov z napajalnikom je ključno izbrati ustrezno napajalno enoto. Povežite rdeče in črne žice LED traku s pravilnimi terminali ali priključki napajalnika, ob upoštevanju pozitivnega in negativnega pola. Oznaka + ali +V je za rdečo žico, medtem ko oznaka - ali -V ali COM velja za črno žico.


Metode Povezovanja:

A. Uporaba ujemajočih se moških in ženskih DC priključkov med LED svetlobnim trakom in napajalnikom.
B. Uporaba koaksialnega priključka in priključkov na vijake, če ima napajalnik moški DC priključek in LED trak vodilo s priključkom.
C. Enostavno pritrditev vodil s priključkom s vijakom na izhodnih priključkih napajalnika, če je LED trak priključen na običajni preklopni napajalnik.
D. Uporaba sponk za povezavo ali izolirnih čepov za konektorje za povezavo vodil napajalnika in svetlobnega traku.
Napajanje LED Trakov:

Za toplo belo, nevtralno belo in hladno belo LED trakove lahko izbirate med različnimi metodami, odvisno od tipa priključka na traku in napajalniku.
Nastavljivi LED Trakovi:

Če uporabljate nastavljive LED trakove z belo svetlobo, 5050 RGB ali RGBW LED trakove, jih najprej povežite z LED krmilniki, nato pa krmilnike povežite z napajalnikom.
Priključitev Napajalnika:

Priključite napajalnik za LED trakove na 230V električno omrežje doma, upoštevajte označbe L (faza), N (neutralka) in G (ozemljitev) na vhodu napajalnika.
Izbira Debeline Žice:

Pri izbiri debeline žice za povezavo LED trakov z napajalnikom je ključno upoštevati tokovno obremenitev. Za vsak ampere toka je priporočen 0,1 mm² presek kabla. Na primer, za tok 6A je priporočen presek 0,6 mm². Za večjo razdaljo med napajalnikom in LED trakom se priporočajo žice z večjim presekom, da se zmanjšajo izgube na liniji.

Napajanje LED Trakov:

Pri namestitvi razmislite, kje postaviti napajalnik za LED trakove, da zmanjšate število potrebnih napajalnikov. Pri 12V trakovih je priporočljivo zagotoviti napajanje vsaj na vsakih 5 metrov zaradi padca napetosti. Pri RGB ali RGBW trakovih je potrebno pravilno razporediti žice iz krmilnika.

Opomba: Pri izvedbi povezav uporabljajte ustrezne konektorje za LED trakove, ki omogočajo hitro in zanesljivo vzpostavitev povezave v kolikor nimate možnosti spajkanja.

Pomembnost pravilne povezave:

Pravilna povezava LED trakov z napajalnikom je ključna za nemoteno delovanje vaše razsvetljave. Pri tem je zelo pomembno upoštevati barvno oznako žic (rdeča za pozitivno in črna za negativno) ter se prepričati, da se ujemata s priključki napajalnika.


Uporaba ustreznih kablov:

Pri izbiri kabla za povezavo med LED trakom in napajalnikom je priporočljivo upoštevati tokovno obremenitev. Izberite kabli s pravilnim presekom, da se izognete izgubam energije in previsoki temperaturi v kablu.


Ojačevalniki za daljše razdalje:

Če je razdalja med napajalnikom in LED trakom precej dolga, lahko razmislite o uporabi ojačevalnikov za LED, ki bodo pomagali ohraniti enakomerno osvetlitev.
Preverite Kompatibilnost Priključkov: Pred povezovanjem preverite, ali imajo LED trak in napajalnik kompatibilne priključke. Če priključki niso enaki, boste morda potrebovali dodatne adapterje ali konektorje.

Napajanje na rednih intervalih:

Priporočljivo je zagotoviti napajanje vsaj na vsakih 5 metrov LED traku, zlasti pri 12V trakovih, da se izognete padcu napetosti in morebitnim težavam z osvetlitvijo.


Primer uporabe krmilnikov:

Če uporabljate RGB, RGBW ali krmilnike za LED, je potrebno pravilno povezati krmilnike z LED trakom in nato povezati krmilnike z napajalnikom. Ta postopek je ključen za pravilno delovanje različnih barvnih načinov in učinkov.


Enostavne rešitve za dolge razdalje:

Pri dolgih razdaljah med napajalnikom in LED trakom lahko uporabite podaljševalne kablove, vendar pazite na pravilno izbiro debeline žice za ohranjanje učinkovitega delovanja.


Priporočilo glede proizvajalcev:

Pri nakupu napajalnika in LED trakov je priporočljivo izbrati kakovostne izdelke priznanih proizvajalcev. To zagotavlja zanesljivo delovanje in daljšo življenjsko dobo vaše razsvetljave.


Ojačajte povezave s profesionalnimi konektorji:

Če želite izogniti spajkanju ali težavam s povezavami, lahko uporabite sponke za povezavo ali izolirne čepe. Te profesionalne rešitve zagotavljajo varne in trdne povezave brez potrebe po spajkanju.

 

Konektorji za LED trakove igrajo ključno vlogo pri povezovanju in prilagajanju svetlobnih trakov glede na potrebe in razporeditev osvetlitve. Različni konektorji imajo različne funkcije in oblike, ki omogočajo različne možnosti pri nameščanju LED trakov. Tu je nekaj pogostih tipov konektorjev in njihove funkcije:

Enostavni konektorji:

Pogosto se uporabljajo za neposredno povezovanje dveh kosov LED traku.
Omogočajo enostavno in hitro povezavo brez potrebe po rezanju ali spajkanju trakov.
Konektorji z vmesnim kablom:

Vsebujejo dodaten kabel med dvema kosoma traku.
Uporabljajo se, kadar je potrebno premagati razdaljo med dvema deloma traku ali kadar je potrebno trak preusmeriti.
Konektorji v obliki črke L:

Omogočajo povezavo dveh trakov pod pravim kotom (90 stopinj).
Uporabljajo se, kadar je potrebno LED trak obrniti ali usmeriti v drugo smer.
Konektorji v obliki črke T:

Omogočajo povezavo treh trakov, ki tvorijo obliko črke T.
Uporabljajo se za ustvarjanje razvejanih ali kompleksnih svetlobnih vzorcev.
Konektorji z izolacijo:

Dodatno ščitijo povezave pred vlago ali prahom, kar je še posebej pomembno, če se LED trak uporablja v okoljih z visoko vlažnostjo..

konektorji so na voljo za različne vrste LED trakov, vključno z enobarvnimi, večbarvnimi RGB in RGBW trakovi. Različne vrste konektorjev so oblikovane tako, da ustrezajo specifičnim potrebam in značilnostim posameznih vrst LED trakov. Tu je nekaj primerov konektorjev za različne vrste LED trakov:

Enobarvni konektorji:

Uporabljajo se za enobarvne LED trakove, na primer belo svetlobo ali druge enobarvne odtenke.
RGB konektorji:

Namenski konektorji za RGB LED trakove, ki imajo ločene kontakte za rdečo, zeleno in modro barvo.
Omogočajo povezovanje in usklajevanje barv na različnih delih RGB traku.
RGBW konektorji:

Posebej zasnovani za RGBW LED trakove, ki poleg rdeče, zelene in modre vsebujejo tudi belo barvo.
Omogočajo ločeno povezovanje vsake barve in bele barve.
Konektorji z razvejo:

Uporabljajo se za razvejanje LED trakov v različne smeri.
Na voljo so za različne tipe trakov, vključno z enobarvnimi, RGB in RGBW.
Konektorji z izolacijo:

Uporabljajo se za vse vrste trakov in zagotavljajo dodatno zaščito pred vlago in prahom.

Na voljo so tudi za vse vrste trakov mini stikala za vklop/izklop, zatemnitev. Te lahko namreč namestimo direktno na LED trak s spajkanjem.

Pri nakupu konektorjev se prepričajte, da so združljivi z vašimi specifičnimi LED trakovi, zlasti glede na tip in napetost. Prav tako preverite, ali so konektorji primerni za vaše načrte glede postavitve in razporeditve svetlobnih trakov.

Konektorji niso nujno primerni za vgradnjo v aluminijaste profile za LED trakove. Pri izbiri konektorjev za uporabo z alu profili je treba upoštevati nekaj ključnih dejavnikov:

Velikost in oblika profila:

Profili za LED trakove prihajajo v različnih velikostih in oblikah. Prepričajte se, da so konektorji dovolj majhni in oblikovani tako, da se prilegajo izbranim aluminijastim profilom.
Tip traka:

Različni tipi LED trakov imajo različne širine in debeline. Poskrbite, da so konektorji zasnovani za vaš specifičen tip traku in da se trak prilega v profil brez težav.
Kakovost materialov:

Aluminijasti profili so lahko različnih debelin, odvisno od modela. Konektorji morajo biti dovolj trdni in prilagodljivi, da se prilegajo različnim debelinam profilov.
Prilagodljivost:

Nekateri konektorji so zasnovani tako, da se prilagajajo različnim kotom in oblikam profila. To je še posebej pomembno, če imate profile z zavihki ali drugačno obliko.
Vodoodpornost (če je potrebno):

Če aluminijasti profili služijo tudi kot zaščita pred vlago, se prepričajte, da so konektorji primerni za vodoodporno uporabo.
Pred nakupom se posvetujte s proizvajalcem ali prodajalcem, ki vam lahko svetuje glede združljivosti konkretnih konektorjev z aluminijastimi profili, ki jih imate ali nameravate uporabiti. Prav tako preverite specifikacije in dimenzije tako konektorjev kot tudi aluminijastih profilov, da zagotovite pravilno prileganje in funkcionalnost

Na voljo so številne sheme za povezovanje LED trakov, ki vam lahko pomagajo pri ustvarjanju različnih svetlobnih učinkov. Sheme so načrti, ki prikazujejo, kako povezati različne dele LED trakov, kot so trakovi, kontrolerji, napajalniki in drugi elementi.

Nekatere osnovne sheme vključujejo:

Enobarvni LED trak z enim napajalnikom: V tem primeru je en enobarvni LED trak povezan z enim napajalnikom.
RGB LED trak s kontrolerjem: RGB trakovi omogočajo različne barvne možnosti. Shema vključuje RGB trak, kontroler in napajalnik.
RGBW LED trak s kontrolerjem: RGBW trakovi vključujejo dodaten beli LED element. Shema vključuje RGBW trak, kontroler in napajalnik.
Segmentirani LED trak: V tem primeru so LED trakovi razdeljeni na več segmentov, vsak segment pa je povezan z lastnim kontrolerjem.
LED trakovi z DMX kontrolerjem: DMX je standardni protokol za nadzor razsvetljave. Ta shema vključuje LED trakove, DMX kontroler in napajalnik.
LED trakovi z daljinskim upravljalnikom: Vključuje LED trakove, kontroler z daljinskim upravljalnikom in napajalnik.
Poleg teh osnovnih shem obstajajo še številne druge možnosti glede na vaše specifične potrebe, kot so serija ali paralelna povezava, uporaba ojačevalnikov signala in druge naprednejše tehnike.

Pri izvajanju povezav vedno pazite, da upoštevate električne parametre, kot so napetost in tok, ter uporabite ustrezne komponente in varnostne ukrepe za preprečevanje pregrevanja ali preobremenitve. Če niste prepričani, kako pravilno povezati LED trakove, priporočam, da se posvetujete z električarjem ali strokovnjakom za razsvetljavo.

Tukaj smo za vas pripravili nekaj osnovnih shem vezave led trakov, sprejemnikov, krmilnikov in napajalnikov:

 

1. Vezava enobarvnega LED traku z napajalnikom in hišnim stenskim stikalom je preprosta in omogoča enostavno vklop in izklop traku s pomočjo stikala na steni. Tu je opis te vezave:

Potrebna oprema:

Enobarvni LED trak (za 5V, 12V ali 24V LED trak naj dolžina v enem kosu ne presega 5 metrov.) Za daljše dolžine glej skico vezave pod točko 2.
Napajalnik primernih tehničnih karakteristik za napajanje LED traku
Hišno stensko stikalo
Povezovalni kabli


Koraki:

Priprava LED traku:

Odrežite želeno dolžino enobarvnega LED traku. Na traku so označene točke, kje je možno rezati.
Očistite konektorje na LED traku, da zagotovite dober električni stik.

Povezava napajalnika:

Povežite izhod napajalnika z vhodom na LED traku. Poskrbite, da se plus (+) in minus (-) poli pravilno ujemajo. Ponavadi so plus in minus označena na traku in tudi na napajlniku.


Napajalnik povežite v električno vtičnico.

Povezava stikala:

Povežite en konec stikala s fazno žico (običajno črno ali rjavo) v električni napeljavi. To je žica, ki je običajno pod napetostjo.
Drugi konec stikala povežite z vhodom napajalnika. To bo prekinilo ali vzpostavilo električno vez med fazno žico in napajalnikom.

Povezava zemeljske žice:

Če je na voljo, povežite zemeljsko žico (običajno zelena ali rumena) med napajalnikom in stikalom. To zagotavlja dodatno varnost.

Vklop in preverjanje:

Vklopite stikalo na steni. LED trak bi moral začeti svetiti, kar kaže, da je vezava pravilna.

Izklop in preverjanje:

Izključite stikalo na steni. LED trak bi moral ugasniti.

Pri delu z električnimi napeljavami je vedno pomembno upoštevati varnostne ukrepe. Če niste prepričani o pravilni izvedbi, priporočam, da se posvetujete z električarjem ali strokovnjakom za električne instalacije.

2. Pravilna vezava 5V, 12V ali 24V LED trakov daljših dolžin

Pravilna vezava daljših LED trakov (5V, 12V ali 24V) zahteva nekaj pomembnih premislekov in ukrepov, da se zagotovi učinkovito delovanje in varnost. Tu je nekaj ključnih stvari, ki jih je potrebno vedeti:

Napetost in tok:

Preverite, da je napajalnik ustrezne napetosti (5V, 12V ali 24V) za vaš LED trak. Prav tako se prepričajte, da ima zadostno zmogljivost toka za napajanje celotne dolžine traku.

Omejitev dolžine:

Dolžina LED traku v enem kosu ne sme preseči določene meje glede na napetost (na primer, pri 12V naj ne bo daljši od 5 metrov).

Uporaba ojačevalnikov signala:

Pri daljših dolžinah je morda potrebno uporabiti ojačevalnike signala, da se zagotovi enakomerna svetlobna moč po vsem traku. To lahko rešimo tudi z napajanjem LED traku na vsakih 5 metrov. (skica spodaj).

Pravilna povezava:

Pazite, da so vsi plus (+) in minus (-) poli pravilno povezani med napajalnikom, ojačevalniki (če so potrebni) in LED trakom. Uporabite kakovostne povezovalne materiale in preverite, ali so vsi stiki varno priključeni.

Korektna namestitev ojačevalnikov (če so potrebni):

Če uporabljate ojačevalnike signala, jih namestite na ustrezen način v bližini LED traku, da se zagotovi dober signal in minimalna izguba moči.

Razpršenost toplote:

Pri daljših dolžinah LED traku se lahko pojavi večja količina toplote. Zagotovite ustrezno razpršenost toplote, da se prepreči pregrevanje. Smiselno je za LED trakove uporabiti temu primerne aluminijaste profile.

Uporaba kakovostnih materialov:

Uporabite kakovosten LED trak, napajalnike in ojačevalnike. Slabi ali poceni materiali lahko povzročijo težave v delovanju in varnosti.

Varnostni ukrepi:

Vse električne povezave naj bodo izvedene varno in skladno s standardi. Pazite, da se izognete preobremenitvi in kratkemu stiku. P.S. Pred vsem bodite pozorni, da se med LED trakom in Alu profilom uporabi izolacisjki trak na kontaktih LED trakov in se tako prepreči kratki stik, ki najpogosteje nastane med LED trakom in alu profilom.

Preizkus delovanja:

Pred dokončno namestitvijo preverite delovanje celotnega sistema, da se prepričate, da vse deluje pravilno.
Če niste prepričani, kako pravilno povezati daljši LED trak, priporočam, da se posvetujete z električarjem ali strokovnjakom za razsvetljavo, da zagotovite varno in učinkovito vezavo.

Ko uporabljate daljše LED trakove, je pomembno, da ohranite enako svetilnost skozi celotno dolžino. Pri daljših trakovih se namreč lahko pojavi težava, imenovana padec napetosti, zaradi katerega bi konec traku lahko svetil manj močno kot začetek. Prvi meter LED traku se bo tudi bolj grel kot zadnji meter.

Da bi to preprečili, priporočamo uporabo vzporednega ožičenja. To pomeni, da vsako dolžino traku posebej povežete nazaj na napajanje ali na glavni električni kabel. Na ta način zagotovite, da vsak del LED traku dobi dovolj moči za konstantno in enakomerno svetilnost.

Ne glede na to, ali trak teče vzporedno ali drug ob drugem, je vzporedno ožičenje ključno za optimalno delovanje vaših LED trakov, še posebej pri večjih dolžinah. 

1.Vzporedno pomeni, da so različni segmenti traku električno povezani tako, da vsak segment ima svojo neposredno povezavo nazaj na napajalnik. To pomeni, da električni tok teče skozi vsak segment LED traku neodvisno od drugih segmentov.

Na primer, če imate daljši LED trak in ga povežete vzporedno, bi bili različni deli traku električno povezani v vzporednem tokokrogu, kar zagotavlja, da vsak del LED traku dobi enako količino električne moči, ne glede na dolžino. To preprečuje padec napetosti in zagotavlja enakomerno svetilnost skozi celotno dolžino traku.

2.Zaporedno pomeni, da so različni segmenti traku električno povezani tako, da se električni tok prenaša skozi vsak segment zaporedoma, enega za drugim. Ta vezava se lahko uporabi, če dolžina LED traku ne presega dolžine 5 metrov. Upoštevati je potrebno tudi dolžino kabla oziroma vodnika.

Na primer, če imate daljši LED trak in ga povežete zaporedno, bi bil prvi segment traku povezan z napajalnikom, nato bi se električni tok premikal skozi prvi segment, nato skozi drugi, tretji, in tako naprej, dokler ne doseže konca traku.

Pri zaporedni povezavi se skupna napetost na koncu traku lahko zmanjša, kar lahko privede do padca svetlosti v primerjavi z začetkom traku. Zato je pri daljših dolžinah LED trakov pogosto priporočljivo uporabiti vzporedno povezavo, kot smo že opisali zgoraj.

LED trakovi pixel ali "magic" so posebna vrsta LED trakov, ki omogočajo individualno nadzorovane svetlobne elemente (pixle) na traku. To pomeni, da lahko vsak posamezen LED element na traku prikaže različno barvo in svetlost, kar omogoča ustvarjanje dinamičnih svetlobnih učinkov, vzorcev in animacij.

Razlike med LED trakovi pixel oziroma magic in drugimi običajnimi LED trakovi so:

Individualni nadzor:

Pri običajnih LED trakovih so vsi LED elementi na traku povezani in nadzorovani skupaj, kar pomeni, da vsi prikazujejo isto barvo in svetlost hkrati.
LED trakovi pixel omogočajo vsakemu posameznemu LED elementu, da deluje neodvisno, kar omogoča bolj kompleksne in prilagodljive svetlobne učinke.
Dinamične animacije:

LED trakovi pixel omogočajo ustvarjanje dinamičnih animacij, vzorcev in učinkov, saj lahko posamezni pixli na traku spreminjajo barvo in svetlost neodvisno drug od drugega.
Programabilnost:

Večina LED trakov pixel ima možnost programiranja, kar pomeni, da lahko ustvarjalci sami določijo, kako naj se obnašajo posamezni pixli na traku. To omogoča ustvarjanje prilagojenih svetlobnih učinkov.
Večja kompleksnost:

Zaradi individualnega nadzora in programabilnosti so LED trakovi pixel bolj primerni za projekte, ki zahtevajo kompleksnejše svetlobne učinke in animacije.
Uporabljajo se v različnih aplikacijah, kot so osvetlitev prostorov, umetniški projekti, gledališke predstave, koncerti in druge zabavne dogodke, kjer je potrebna dinamična in prilagodljiva svetloba.

Montaža, spajkanje in napajanje LED trakov pixel so ključni koraki pri ustvarjanju funkcionalnih svetlobnih projektov. Tu je nekaj splošnih smernic glede teh procesov:

Montaža:

LED trakove pixel je mogoče montirati na različne površine. Na traku pogosto najdete lepilni sloj, ki olajša pritrditev na različne površine, kot so stene, stropi, pohištvo ali okenske police.
Pomembno je, da so trakovi postavljeni tako, da se dobro razporedijo svetlobni učinki, ki jih želite doseči.
Spajkanje:

Spajkanje je potrebno, če želite povezati več kosov LED trakov ali dodati dodatne funkcije, kot so kontrolerji.
Uporabljajte kakovostno spajkalno opremo in pravilno tehniko spajkanja. Pazite, da so spajke čiste in trdne, da zagotovite zanesljivo povezavo.
Napajanje:

Preverite tehnične specifikacije LED trakov in upoštevajte priporočila za napajalnik. LED trakovi pixel lahko zahtevajo določeno napetost in tok, zato mora biti napajalnik ustrezno dimenzioniran.
Pri večjih projektih uporabite ojačevalnike ali razdelilnike, da zagotovite enakomerno napajanje vsem delom LED trakov.
Kontrolerji:

LED trakove pixel običajno upravljate s pomočjo kontrolerjev, ki so lahko povezani s krmilno enoto ali računalnikom. Preverite, ali kontroler podpira vaše potrebe glede programabilnosti in funkcionalnosti.
Varovanje pred pregrevanjem:

Poskrbite, da so LED trakovi ustrezno hlajeni, še posebej, če delujejo na visoki svetlobi ali so vgrajeni v omejenem prostoru. Pregrevanje lahko vpliva na življenjsko dobo LED trakov.
Varovanje pred vodo:

Če LED trakove uporabljate na prostem ali v vlažnih okoljih, poskrbite, da so vodoodporni ali jih zaščitite s primerenimi ohišji.
Preden začnete s projektom, natančno preberite navodila proizvajalca LED trakov in drugih komponent, ki jih uporabljate, ter sledite smernicam za varno in učinkovito montažo, spajkanje in napajanje.

Dobrodošli v svetu vrhunskih LED trakov, kjer se inovacija, kakovost in funkcionalnost združujejo v popolno svetlobno izkušnjo. Pri podjetju SuperStrela.com smo predani ponujanju najboljših rešitev v svetu LED tehnologije. Z dolgoletnimi izkušnjami in strastjo do vrhunske osvetlitve smo postali sinonim za zanesljivost in kakovost v industriji LED trakov.

Nudimo širok spekter LED trakov, prilagojenih vašim specifičnim potrebam. Ne glede na to ali gre za osvetlitev vašega doma, poslovnega prostora ali specializiranega projekta, smo tu, da vam zagotovimo visoko učinkovite in prilagodljive rešitve. Z našimi izdelki boste odkrili novo raven svetlobne inovativnosti.

Za nas je ključno, da se vsak izdelek odlikuje po visoki kakovosti, trajnosti ter energetski učinkovitosti. Zato sodelujemo s priznanimi proizvajalci in redno nadgrajujemo našo ponudbo glede na najnovejše tehnološke trende. Naša ekipa strokovnjakov vam je vedno na voljo za svetovanje in pomoč pri izbiri prave rešitve za vaše potrebe.

Pri SuperStrela.com smo ponosni na naše dolgoletne stranke, ki zaupajo našim izdelkom in storitvam. Skupaj gradimo osvetljeno prihodnost, kjer kakovost in inovacije odpirajo vrata novim svetlobnim dimenzijam. Dobrodošli v našem svetu LED trakov, kjer ustvarjamo osvetlitev po vaši meri!

Smo vodilno podjetje na trgu dobave in prodaje LED trakov, kar nam je v letih delovanja omogočilo, da smo pridobili obsežno strokovno znanje na tem področju. V tej luči z zaupanjem izpostavljamo, da so naši LED trakovi v vrhu glede kakovosti v primerjavi z drugimi ponudniki na trgu. Naša prednost sega še dlje - že od samega začetka našega obstoja leta 2006 vzpostavljamo vsakodnevni stik s proizvajalcem trakov. Ta neposredna povezava nam omogoča, da LED trakove prilagodimo natančno po željah stranke in jih dostavimo v izjemno kratkem času. S tem vam zagotavljamo najvišjo kakovost in prilagojeno rešitev za vaše potrebe v zvezi z LED trakovi.

Morda ste že slišali za LED trakove, vendar pa vam želimo razložiti, kako lahko ta čudovit izdelek spremeni vaš prostor na način, ki ga morda niste pričakovali.

Kaj Je LED Trak?

LED trak je tanka, prožna vrsta razsvetljave, ki je opremljena z majhnimi svetlečimi diodami. Te diode so energetsko učinkovite in dolgotrajne, kar pomeni, da vam bodo LED trakovi zagotovili svetlo in kakovostno osvetlitev za dolgo časa.

Kje in Zakaj Uporabljati LED Trak?

Ambientalna Razsvetljava: LED trakovi so odlični za ustvarjanje prijetne atmosfere v prostoru. Postavite jih v kuhinji, dnevni sobi ali spalnici, da boste lahko prilagajali svetlobo glede na vaše razpoloženje.
Poudarjanje Detajlov: S pomočjo LED trakov lahko poudarite arhitekturne detajle vašega prostora, kot so stropni nosilci, stopnice ali police. To ustvari edinstveno vizualno dimenzijo.
Osvetlitev Delovnih Prostorov: V vaši pisarni, delavnici ali kuhinji potrebujete svetlobo, ki olajša opravila in povečuje produktivnost. LED trakovi nudijo močno in enakomerno razsvetljavo.
Notranja in Zunanja Uporaba: Ker so LED trakovi vodoodporni, jih lahko uporabite tako v notranjih kot zunanjih prostorih. To pomeni, da lahko svoje prostore osvetlite na popolnoma nov način.
Enostavna Namestitev in Prilagoditev: LED trakove je enostavno namestiti in prilagoditi vašim potrebam. S fleksibilno obliko se lahko prilagodijo različnim površinam in oblikam prostora. Ne glede na to, ali imate v mislih diskretno ozadje ali močno poudarjanje, so LED trakovi prilagodljiva rešitev za vsak prostor.

Nadgradite Vaš Prostor z LED Trakom: Pričarajte čarobnost v vaš prostor z LED trakom. Njihova vsestranskost in energetska učinkovitost vam omogočata, da svoj dom ali poslovni prostor osvetlite na način, ki je povsem vaš.

S čim krmilimo LED trak?

LED trakovi se običajno krmilijo s pomočjo LED kontrolerja ali krmilnika. Obstajajo različne vrste kontrolerjev, od preprostih enobarvnih do naprednejših, ki omogočajo spreminjanje barv, svetlosti, utripanja in drugih učinkov.

Poleg tega se LED trakovi lahko krmilijo tudi preko pametnih naprav, kot so pametni telefoni ali tablični računalniki, prek aplikacij in brezžične povezave (na primer Bluetooth ali Wi-Fi).

Za bolj napredno in prilagodljivo krmiljenje lahko uporabite tudi LED kontrolni sistem, ki omogoča programiranje različnih svetlobnih scenarijev, časovnikov in avtomatizacijo.

Pomembno je, da izberete pravi krmilnik glede na vrsto LED trakov in želene funkcije, ki jih želite doseči. Pri nakupu LED trakov svetujemo, da se posvetite tudi z navodili in priporočili proizvajalca za najboljšo združljivost in učinkovitost.

Med najbolj iskanimi krmilniki spadajo...

RGB LED Krmilniki: To so krmilniki, ki omogočajo spreminjanje barv LED trakov. Najbolj iskani so tisti, ki nudijo veliko možnosti barv in učinkov.
Daljinski Krmilniki: Ti krmilniki omogočajo enostavno upravljanje LED trakov z daljinskim upravljalnikom. Pogosto so iskani tisti z intuitivno uporabo.
Wi-Fi ali Bluetooth Krmilniki: Ti krmilniki omogočajo povezavo s pametnimi napravami, kar omogoča nadzor preko aplikacij.
LED Kontrolni Sistemi: Za bolj napredno krmiljenje, programiranje in avtomatizacijo se uporabljajo kontrolni sistemi, ki so priljubljeni med tistimi, ki želijo več možnosti prilagoditve.
DMX Krmilniki: Za profesionalne scenarije in prireditve se uporabljajo DMX krmilniki, ki omogočajo natančen nadzor nad večimi svetlobnimi viri.

Za optimalno upravljanje enobarvnih LED trakov se najpogosteje poslužujemo klasičnih krmilnikov, ki ponujajo možnosti prilagajanja svetilnosti ter vklopa in izklopa. Za dodatno udobje in več načinov utripanja je na voljo tudi daljinski krmilnik, prilagojen posebej za LED trakove. V primeru želje po še večji prilagodljivosti, je na voljo WiFi krmilnik za LED trak, ki omogoča upravljanje preko različnih pametnih naprav.

Za tiste, ki si želijo dinamične svetlobne učinke, so RGB LED krmilniki izjemno priljubljeni, saj omogočajo brezhibno spreminjanje barvne palete. Pri organizaciji prireditev pa se izkaže DMX krmilnik, ki omogoča izjemno natančen nadzor nad vsako diodo v traku.

Pametni krmilniki za LED trakove prinašajo še višjo stopnjo udobja, saj omogočajo upravljanje preko pametnega telefona z več napravami hkrati. Kot zaupanja vredni distributerji, smo v naši ponudbi profesionalne Mi-Light krmilnike po izjemno konkurenčnih cenah, ki vam omogočajo, da vaš dom brez težav nadgradite v pametno hišo, brez vmešavanja v kompleksna omrežja."

 
Zdaj, ko ste bolje seznanjeni s LED trakom in ostalimi komponentami, vas vabimo, da raziskujete našo ponudbo in odkrijete, kako lahko ta čudovita tehnologija oživi vaš prostor.

Z veseljem vam predstavljamo nekaj izmed priznanih in uspešnih proizvajalcev LED trakov, s katerimi poslujemo že več vrst let (od leta 2006):"

Philips: Ena izmed najbolj priznanih blagovnih znamk v svetu svetlobne tehnologije, ki ponuja visoko kakovostne LED trakove z inovativnimi funkcijami.
Osram: Drug velikan v industriji svetlobne tehnologije, Osram ponuja široko paleto LED trakov za različne namene in okolja.
Samsung: Znana po svoji tehnološki odličnosti, Samsung proizvaja visoko kakovostne LED trakove s široko barvno paleto in odlično svetilnostjo.
Cree: Specializirani za napredne LED tehnologije, Cree je priznani proizvajalec, ki zagotavlja trakove visoke učinkovitosti in kakovosti.
GE Lighting: Kot del skupine General Electric, GE Lighting proizvaja visoko kakovostne LED trakove z inovativnimi rešitvami za različne uporabe.
Ecolocity LED: Specializirani za LED trakove in dodatke, ponuja širok izbor kakovostnih izdelkov za različne namene.
Mean Well: Poznani predvsem po napajalnikih, Mean Well ponuja tudi vrhunske LED trakove, ki se odlikujejo po zanesljivosti in učinkovitosti.
Lumileds: Kot del družbe Philips, Lumileds je specializiran za LED tehnologijo in ponuja visoko kakovostne trakove za različne namene.
Flexfire LEDs: Priznani za svoje inovativne rešitve in vrhunsko kakovost, Flexfire LEDs je eden izmed vodilnih proizvajalcev LED trakov.
SuperBrightLEDs: Ponuja široko paleto LED trakov za različne aplikacije, znani so po visoki kakovosti in učinkovitosti svojih izdelkov.


Pri izbiri LED trakov je vedno priporočljivo preveriti ocene in mnenja ter se posvetovati s strokovnjaki, da boste izbrali izdelek, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj naših zaključenih projektov in priložena so kratka navodila za uporabo LED trakov.

 • Zagotavljamo vrhunske LED trakove in profile, ki so namenjeni proizvajalcem saun za različne tipe savn. Pri izdelavi naših LED trakov se osredotočamo na več ključnih vidikov, ki zagotavljajo visoko kakovost in učinkovitost.


Odpornost na Visoke Temperature: Naši LED trakovi so zasnovani tako, da zdržijo visoke temperature, ki so značilne za savne. To pomeni, da se ne bodo pregreli ali poškodovali v vročem okolju, kar je ključnega pomena za varnost in zanesljivost.
Vodoodpornost: Ker so savne običajno vlažno okolje, so naši LED trakovi opremljeni z visoko stopnjo vodoodpornosti. Tako lahko brezskrbno delujejo tudi v vlažnih pogojih, ne da bi pri tem izgubili svojo učinkovitost.
Barvna Temperatura in Svetilnost: Pomembno je, da LED trakovi zagotavljajo pravo barvno temperaturo in svetilnost, da ustvarijo prijetno in sproščujočo atmosfero v savni. Naši izdelki so natančno nastavljeni, da dosežejo želeni učinek.
Trajnost in Dolga Življenjska Doba: Visoka kakovost materialov in izdelave zagotavljata dolgo življenjsko dobo naših LED trakov. To pomeni, da bodo vaše luči v savni delovale zanesljivo in učinkovito skozi dolgo obdobje.

Pri izdelavi naših LED trakov in profilov smo si prizadevali za najvišjo kakovost, saj vemo, kako pomembna je zanesljivost in varnost v takšnih okoljih. Z našimi izdelki boste lahko v svoji savni uživali v popolnem svetlobnem okolju, ki bo prispevalo k vašemu popolnemu užitku in sprostitvi.

Izdelava savn je prava umetnost, v kateri so mojstri v podjetju Saune Svetelj. Z dolgoletnimi izkušnjami zagotavljajo visoko kakovostne izdelke in celovito ponudbo. Prepustite se strokovnjakom ter začutite razliko v kakovosti savne, ki jo ponuja Saune Svetelj, vključno z našimi izdelki.

 

 • LED trakovi so vsestranski in jih je mogoče uporabiti na različnih mestih za različne namene. Tukaj je nekaj primerov, kje se lahko uporabijo LED trakovi:

Osvežitev Interierja: LED trakove lahko uporabite za osvetlitev notranjosti vašega doma, kot so stopnišča, garderobne omare, police, stenske niše, okenske police, kuhinjski pulti itd.
Zunanja Razsvetljava: LED trakovi so primerni tudi za zunanjo uporabo. Uporabite jih lahko za osvetlitev teras, vrtov, balkonov, stopnic, bazenov ali vrtnih poti.
V Avtomobilih in Plovilih: LED trakovi so pogosto uporabljeni za notranjo in zunanjo osvetlitev v avtomobilih, čolnih, jahtah in drugih prevoznih sredstvih.
Komercialni Prostori: Uporabljajo se v trgovinah, restavracijah, hotelih in drugih poslovnih prostorih za ustvarjanje vzdušja, označevanje ali osvetlitev posebnih elementov.
Krajinska Arhitektura: LED trakovi so idealni za poudarjanje posebnih elementov v krajinski arhitekturi, kot so vodne fontane, drevesa, skulpture, itd.
Oglaševanje in Razstavni Prostori: Pogosto se uporabljajo v reklamnih panojih, sejemskih stojnicah in razstavnih prostorih za ustvarjanje izstopajočih svetlobnih učinkov.
V Bivalnih Prostorih za Posebne Učinke: LED trakove lahko uporabite za ustvarjanje posebnih svetlobnih učinkov, na primer v gledališčih, domačih kinematografih ali prostorih za sprostitev.
V Notranjem Vzdušju Vozil: Poleg avtomobilov se LED trakovi uporabljajo tudi v kombijih, tovornjakih in drugih vozilih za notranjo osvetlitev ali akcentno osvetlitev.
Kopalnice in Wellness Prostori: Vodoodporni LED trakovi so idealni za kopalnice, savne, wellness centre in bazene, kjer je visoka vlažnost.
V Pisarniških Prostorih: Uporabite jih za osvetlitev delovnih prostorov, označitev prostorov ali za izboljšanje estetike prostora.


Te so le nekateri primeri, a možnosti uporabe LED trakov so praktično neomejene. S pravilno izbiro in postavitvijo lahko ustvarite impresivne svetlobne učinke, ki izboljšajo vsak prostor.

LED trak s hladno belo svetlobo je svetlobni vir, ki oddaja svetlobo s poudarjenim modrim odtenkom. Tu so nekateri ključni vidiki LED traka s hladno belo svetlobo:

Karakteristike:

Svetlobna Barva: Hladna bela svetloba ima višji delež modre barve in ustvarja svetlobo, ki je bolj podobna dnevni svetlobi.
Temperatura Barve: Običajno je med 5000-6500 Kelvinov, kar jo uvršča med hladne barve.


Uporaba:

Najpogosteje se uporablja v okoljih, kjer je potrebna močna in osvetljujoča svetloba, kot na primer v delovnih prostorih, kuhinjah, pisarnah, garažah in skladiščih.
Primeren je tudi za zunanjo uporabo, na primer za osvetlitev zunanjih sten, dvorišč in parkirišč.


Razlika med Toplo Belo in Nevtralno Belo Svetlobo:

Topla Bela Svetloba: Oddaja svetlobo z višjim deležem rumene in rdeče barve. Ima mehkejši in bolj prijeten odtenek, podoben klasični žarnici. Pogosto se uporablja v prostorih, kjer je pomembna udobna in sproščujoča svetloba, na primer v dnevnih sobah in spalnicah.
Nevtralna Bela Svetloba: Je vmesna med hladno in toplo belo svetlobo. Njen odtenek je bolj nevtralen in uravnotežen. Pogosto se uporablja v prostorih, kjer je pomembno dobro razsvetljeno okolje, vendar brez poudarjenih modrih ali rumenih tonov, na primer v kuhinjah, kopalnicah in pisarnah.


Izbira med toplo, nevtralno in hladno belo svetlobo je odvisna od specifičnih potreb prostora in osebnih preferenc. LED trak s hladno belo svetlobo je odlična izbira za okolja, kjer je potrebna močna in osvetljujoča svetloba za boljše delovne pogoje.

Topla bela svetloba je vrsta umetne svetlobe, ki oddaja toplejše in bolj prijetne barvne tone. Tukaj je nekaj ključnih informacij o toplo beli svetlobi:

Barvna Temperatura: Topla bela svetloba ima nižjo barvno temperaturo, običajno med 2700-3500 Kelvinov. To ji daje prijeten, mehak in rumenkast odtenek.

Videz in Vpliv: Ta vrsta svetlobe je bolj podobna klasičnim žarnicam in ustvarja udobno in sproščujoče okolje. Ljudje jo pogosto povezujejo z občutkom topline in udobja.

Uporaba: Topla bela svetloba je pogosto uporabljena v prostorih, kjer je pomembna udobna in sproščujoča atmosfera, na primer v dnevnih sobah, spalnicah, jedilnicah, in prostorih za sprostitev.

Učinki na Razpoloženje: Topla bela svetloba je pogosto povezana z občutkom topline in varnosti. Lahko ima pomirjujoč učinek na ljudi, zato je priljubljena izbira za domače prostore, kjer želimo ustvariti sproščeno in prijetno vzdušje.

Estetski Vidik: Zaradi svojega prijetnega odtenka se pogosto uporablja v notranjem oblikovanju, da poudari določene elemente prostora ali da ustvari želeno vzdušje.

Manj Bleščanja in Senčenja:

Topla bela svetloba običajno povzroča manj bleščanja in senčenja kot hladna bela svetloba, kar jo naredi prijetnejšo za dolgotrajno bivanje.
V skrajnem primeru, ko imate toplo belo svetlobo, se barvni odtenki v prostoru zdijo bolj naravni in topli. To je zato, ker ima več rumenega in rdečega spektra. Ta vrsta svetlobe je odlična izbira za prostore, kjer želite ustvariti sproščeno in prijetno vzdušje, ter v prostorih, kjer preživite več časa.

Nevtralna bela svetloba je vrsta umetne svetlobe, ki se nahaja v sredini med toplo belo in hladno belo svetlobo. Tukaj je nekaj ključnih informacij o nevtralni beli svetlobi:

Barvna Temperatura: Nevtralna bela svetloba ima barvno temperaturo med 3500-4500 Kelvinov. To ji daje bolj uravnotežen in nevtralen odtenek brez poudarjenih modrih ali rumenih tonov.

Videz in Vpliv: Ta vrsta svetlobe ustvarja svetlobo, ki je bolj naravna in uravnotežena. Ni tako topla kot toplo bela svetloba, vendar tudi ne tako hladna kot hladna bela svetloba.

Uporaba: Nevtralna bela svetloba je vsestranska in se lahko uporablja v različnih okoljih. Pogosto jo najdemo v prostorih, kjer je pomembno dobro razsvetljeno okolje, na primer v kuhinjah, kopalnicah, pisarnah, trgovinah in delavnicah.

Učinki na Razpoloženje: Nevtralna bela svetloba ima splošno pozitiven učinek na razpoloženje in pomaga pri ohranjanju budnosti in koncentracije. Je odlična izbira za delovne in funkcionalne prostore.

Estetski Vidik: Zaradi svoje uravnotežene barvne temperature je nevtralna bela svetloba primerna za širok spekter prostorov in se dobro prilagaja različnim oblikovalskim konceptom.

Učinkovitost in Jasnost: Nevtralna bela svetloba zagotavlja dobro razsvetljavo, ki omogoča dobro vidnost in kontrast. Zaradi tega je priljubljena izbira v delovnih in funkcionalnih okoljih.
V splošnem je nevtralna bela svetloba prilagodljiva in vsestranska izbira za različne prostore. Zaradi svoje uravnotežene barvne temperature je primerna za funkcionalne in delovne prostore, kjer je potrebna dobra vidnost in koncentracija.

Montaža LED traku

Pravilna montaža LED trakov je ključnega pomena za njihovo optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Tukaj so nekatera splošna navodila in nasveti:

Priprava:

 • Nakup: Preden začnete z montažo, se prepričajte, da ste kupili pravilen LED trak za vaše potrebe. Upoštevajte moč, vhodno napestost, barvno temperaturo, način pritrditve (ali je potreben dvostranski lepilni trak) in ali je LED trak primeren za uporabo na prostem (vodoodporen) ali v notranjih prostorih.
 • Pregled izdelka: Preverite stanje izdelka: Pred montažo natančno pregledajte, ali je izdelek morda poškodovan med dostavo, ter preverite delovanje vseh komponent. POMEMBNO: Predno LED traku preverite delovanje, ga obvezno razvijte oziroma raztegnite, da preprečite pregrevanje in uničenje izdelka.
 • Merjenje in rezanje: Pred rezanjem LED trakov izmerite in označite, kje jih nameravate namestiti in šele nato opravite z rezanjem. Rezanje LED traku je relativno enostavno, vendar je ključno, da to naredite na pravem mestu in na pravilen način. Rezanje LED traku se lahko izvede izključno na označenem mestu.

 • Priprava: Površino, na katero boste namestili LED trak, temeljito očistite in posušite, da bo lepilni trak bolje prijel. Dodatno lahko nanesete tudi kakšno lepilo, ki ni agresivno in si s tem preprečite, da se trak s časom ne no odlepil. Pred vsem to velja za „mastne“ plastike, ki se uporabljajo na primer za TV ali LCD zaslone.

 • Namestitev: LED trakove je mogoče namestiti na različne površine, pri čemer izbirate med različnimi metodami, odvisno od vaših želenih učinkov in okoliščin. Spodaj vam predstavljamo možne načine namestitve, podamo navodila za povezavo ter poudarimo, na kaj morate biti še posebej pozorni."

POZOR: Če niste prepričani ali imate ustrezno znanje za namestitev LED traku, priporočamo, da to opravi strokovnjak za električne inštalacije.

 

Rezanje LED traku
Napajalnik za LED trak

POMEMBNO OPOZORILO!

Pred namestitvijo in uporabo LED traku natančno preberite in upoštevajte ta navodila. Neupoštevanje navodil lahko povzroči nepravilno delovanje ali celo poškodbe oziroma uničenj izdelka.

Preverite ustreznost komponent pred namestitvijo in uporabo!

 

Napetost:

Zagotovite, da napajalnik in LED trak delujeta pri enaki voltaži (Volt) (npr. LED trak DC12V  / Napajalnik DC12V).

 

Pravilna Moč Napajalnika:

Preverite, ali je moč napajalnika primerna za LED trak. Uporabite napajalnik z ustreznim izhodnim tokom (A). Če je LED trak npr. 24W/m, priporočamo vsaj 2A (24W + 20%) napajalnik za vsak meter led traku.

 

Uporaba Krmilnika/Zatemnilnika:

Če uporabljate krmilnik ali zatemnilnik, preverite naslednje:

Zagotovite, da je amperaža napajalnika nižja od maksimalne dovoljene za krmilnik/zatemnilnik.
Prepričajte se, da je krmilnik/zatemnilnik primeren za uporabo z LED trakom. Preverite, ali je napetost napajalnika primerna za krmilnik/zatemnilnik. Običajno je na krmilniku in zatemnilniku navedena informacija o maksimalni dovoljeni amperaži in napetosti, ki sta primerni za uporabo. Te informacije so lahko označene na nalepki ali oznaki na samem izdelku. Priporočamo, da pred namestitvijo preverite te podatke na krmilniku ali zatemnilniku ter se prepričate, da so skladni z napajalnikom in LED trakom, ki jih nameravate uporabiti.

 

Pravilna Montaža:

Namestite LED trak na čisto, suho in ravno površino, ki je primerna za lepljenje.

 

Pravilna Povezava:

Priključite LED trak na napajalnik tako, da upoštevate polarnost (navadno rdeča na + in črna na -).

Izogibajte se Prekomernemu Upogibanju:

Ne upogibajte LED traku v ostrih kotih, saj lahko to poškoduje LED diode in kable.

 

Preventivno Hlajenje:

V primeru, da se LED trak intenzivno uporablja, je priporočljivo zagotoviti ustrezen hladilni sistem ali radiator za odvajanje toplote. Priporočamo uporabo aluminijastega profla za LED trak.

 

Zaščita Pred Vodo (Če je Potrebno):

Če bo LED trak izpostavljen vlagi ali vodi, uporabite trak z ustrezno stopnjo zaščite (npr. IP54 ali višje).

 

Preverjanje Funkcionalnosti:

Pred končno montažo preverite, ali LED trak pravilno deluje. V primeru težav preverite povezave in napajanje.

 

Varnostno Kopiranje Nastavitev (Če je Krmilnik):

Če vaš krmilnik omogoča shranjevanje nastavitev, jih varnostno kopirajte, da jih lahko obnovite v primeru izpada električne energije ali drugih težav.


 
POZOR: Če niste prepričani ali imate ustrezno znanje za namestitev LED traku, priporočamo, da to opravi strokovnjak za električne inštalacije.

 
Opomba: Ta navodila so splošna in se lahko razlikujejo glede na specifične modele in proizvajalce LED trakov.

Priklop LED traku
Rezanje LED traku

Merjenje in rezanje:

Večina LED trakov ima na traku označena mesta, kjer je možno rezanje. Običajno so to označene črte s simbolom škarij, ikono rezalnega noža ali pa le širšimi kontakti.

 

Priprava orodij:

Za rezanje LED traku boste potrebovali ostra škarje ali rezalni nož. Prepričajte se, da so orodja ostra, da preprečite nepotrebno poškodbo traku.

 

Natančen rez:

Postavite orodje na označeno mesto za rezanje in naredite natančen rez po črti. Poskrbite, da boste rezi naredili ravno, da se izognete poškodbam traku.

 

Preverjanje povezav:

Po rezanju preverite, ali so povezave še vedno pravilno priključene in da ni prišlo do poškodb kontaktov.

 

Zaščita mesta reza pred vlago:

Uporaba Silikona ali Lepilnega Traku:

Na mestu reza lahko uporabite prozoren silikon ali poseben lepilni trak, ki je odporen na vlago. To bo pomagalo zaščititi mesto reza pred vdorom vlage.

 

Uporaba končnih pokrovov:

Obstajajo tudi posebni končni pokrovi in konektorji, namenjeni zaščiti mest rezanja. Ti delujejo kot zaščitni ovoji, ki preprečujejo stik z vlago.

 

Uporaba profilov za LED Trakove:

Obstajajo tudi posebni aluminijasti profili za LED trakove, ki lahko služijo kot zaščitni ovoji in omogočajo namestitev traku na mesta, kjer bi bil izpostavljen vlagi.


POMEMBNO: Pred rezanjem LED traku se vedno prepričajte, da je trak izključen iz napajanja, da se izognete morebitnim električnim nevarnostim. Poleg tega, če niste prepričani, ali znate pravilno izvesti rez, je bolje, da to zaupate strokovnjaku.

Postopek za namestitev vodnika:

 

Potrebni materiali:

LED trak

Vodnik

Škarje ali nož

Spajkalnik ali konektor

Spajkalna žica

Toplotna skrčljiva cev

 

Postopek:

Pripravite LED trakove, ki jih želite povezati ali nanj namestiti vodnik ustrezne dolžine.

 

Izklopite napajanje:

Pred začetkom dela vedno izključite napajanje, da preprečite morebitne električne nevarnosti.

 

Pripravite LED trak na rez:

Z uporabo škarij ali noža naredite previden rez na mestu, kjer želite povezati vodnik z LED trakom. Uporabite ravno in čisto rezilo, da preprečite poškodbe traku. Če LED trak vsebuje vodotesno zaščito, to nežno in pazljivo odstranite z rezilom. V zaščito zarezite z ostrim rezilom do kontaktov in nato odtranite odrezano zaščito iz vezja LED traku tako, da ne poškodujete vezja LED traku.

 

Odkrijte kontaktne točke:

Iz vodnika (kabla) odstranite zaščitno plast (izolacijo), da odkrijete kontaktne točke.

 

Nanos cina oziroma lota na kontakte:

Za trdno povezavo vodnika s kontaktnimi točkami LED traku uporabite spajkalnik, da nanesete cín ali lot. Cin nanesite najprej na vodnik in potem še na LED trak. Vodnik natančno prislonite na kontakt LED traku in se s spajkalnikom dodaknite vrh vodnika. Pazite, da spajkalnik ne ostane na traku več kot tri sekunde. Zagotovite natančen in hiter nanos cina. Pregrevanje vezja LED traku lahko povzroči trajno škodo na diodah, uporih in vezju. Priporočamo uporabo spajkalnika z regulacijo temperature za večjo natančnost. Pri spajkanju bodite natančni, saj je zelo pomembno da se vodniki med seboj ne dotikajo, saj tako ustvarite kratki stik, ki lahko povzroči okavaro izdelka.

Pri spajkanju vodnikov na LED trak bodite izjemno natančni. Poskrbite, da bo nanos cina enakomeren in brez ostro izstopajočih robov, ki bi lahko poškodovali izolacijo. Vsak konec žice naj bo dobro zajet, da se prepreči morebiten stik z drugimi kontakti. Priporočilo: Ko nanašate cín na vodnik in kontakt LED traku, uporabite le majhno količino. Ob pritisku vodnika na LED trak s spajkalnikom, zagotovite, da se kontakt trdno spoji z led trakom. Če opazite nepravilnosti na mestu spajkanja, dodajte majhno količino cina, da bo spoj videti bolj enakomeren in urejen. OPOZORILO: Med spajkanjem vodnikov na LED traku bodite pozorni na višjo temperaturo spajkalnika, ki lahko poškoduje ali skrči dvostranski lepilni trak, če je nameščen spodaj za pritrditev LED traku. Pri mestu spajkanja in na koncu LED traku poskrbite za ustrezno izolacijo, da preprečite morebiten kratek stik, še posebej v primeru kombinacije različnih prevodnih materialov, kot so aluminijasti profili. Pri montaži LED traku v profilu obstaja tveganje za neopazno poškodbo spodnjega dela LED traku in dvostranskega lepilnega traku, kar lahko vodi do nastanka kratkega stika ob stiku s profilom. Kljub temu, da je takšen pojav pogosto spregledan, lahko vodi do okvare izdelka tudi po daljšem času uporabe. Povzroči lahko pregrevanje in celo možnost samovžiga, zato toplo priporočamo, da skrbno izolirate kontakte.

Povezovanje s konektorji:

Na voljo je tudi alternata za povezovanje vodnikov z LED trakom, če ne želite ali nimate možnosti uporabiti spajkalnika.

Konektor za enostavno povezovanje LED trakov in vodnikov brez spajkanja za hitro povezavo so enostavni za uporabo. Obstaja več vrst konektorjev, kot so na klik ali z vijaki. Na voljo imamo konekotrje, ki so primerni za več vrst LED trakov, ki se med seboj razlikujejo po širini, obliki in številu kontaktov.

Pred uporabo katere koli alternative je pomembno, da preverite, ali je primerna za vaš specifičen projekt in zagotovite, da bo omogočila zanesljivo in varno električno povezavo.

 

Preverite povezavo:

Pred zaščito vodnikov se prepričajte, da je vodnik pravilno priključen.

 

Spajkanje ali uporaba ustreznega konektorja
Izolacijska zaščita LED traku

Zaščita povezave 

Zaščititi povezavo, vodnike, kontakte pred vlago ali fizičnimi poškodbami. Uporabite prozoren silikon ali poseben lepilni trak, še bolje pa termo skrčljivo cev.

 

Ponovno preizkusite povezavo

Preden zaprete LED trak in zaključite namestitev, preizkusite povezavo, tako da vklopite napajanje in preverite, ali LED trak pravilno deluje.


Pomembno je, da delate previdno in natančno, da se izognete poškodbam LED traku ali nepravilnim električnim povezavam. Če niste prepričani, ali znate pravilno izvesti postopek, je priporočljivo poiskati pomoč strokovnjaka za električne inštalacije.

OPOZORILO: Med spajkanjem vodnikov na LED traku bodite pozorni na višjo temperaturo spajkalnika, ki lahko poškoduje ali skrči dvostranski lepilni trak, če je nameščen spodaj za pritrditev LED traku. Pri mestu spajkanja in na koncu LED traku poskrbite za ustrezno izolacijo, da preprečite morebiten kratek stik, še posebej v primeru kombinacije različnih prevodnih materialov, kot so aluminijasti profili. Pri montaži LED traku v profilu obstaja tveganje za neopazno poškodbo spodnjega dela LED traku in dvostranskega lepilnega traku, kar lahko vodi do nastanka kratkega stika ob stiku s profilom. Kljub temu, da je takšen pojav pogosto spregledan, lahko vodi do okvare izdelka tudi po daljšem času uporabe. Povzroči lahko pregrevanje in celo možnost samovžiga, zato toplo priporočamo, da skrbno izolirate kontakte.

 

Samolepilna Podlaga:
Večina LED trakov ima na hrbtni strani samolepilno podlago, ki omogoča enostavno pritrditev na ravne in čiste površine. Pomembno je, da je površina, na katero pritrdite trak, čista, suha in brez prahu ali olja, da se zagotovi dober oprijem.


Aluminijasti Profili:
LED trakove je mogoče pritrditi v aluminijaste profile, ki zagotavljajo dodatno zaščito in omogočajo bolj estetsko namestitev. Poleg tega aluminijasti profili pomagajo pri odvajanju toplote, kar lahko podaljša življenjsko dobo traku.


Držala in Sponke:
Obstajajo posebna držala in sponke, ki omogočajo pritrditev LED trakov na različne površine, na primer les, kovino ali plastiko. Ta metoda se uporablja, kadar samolepilna podlaga ni primerna ali zaželena.

 Nekaj kratkih nasvetov...

Kako Povezati LED Trakove s Napajalnikom

Izbira Napajalne Enote: Pred povezavo LED trakov z napajalnikom je ključno izbrati ustrezno napajalno enoto. Povežite rdeče in črne žice LED traku s pravilnimi terminali ali priključki napajalnika, ob upoštevanju pozitivnega in negativnega pola. Oznaka + ali +V je za rdečo žico, medtem ko oznaka - ali -V ali COM velja za črno žico.


Metode Povezovanja:

A. Uporaba ujemajočih se moških in ženskih DC priključkov med LED svetlobnim trakom in napajalnikom.
B. Uporaba koaksialnega priključka in priključkov na vijake, če ima napajalnik moški DC priključek in LED trak vodilo s priključkom.
C. Enostavno pritrditev vodil s priključkom s vijakom na izhodnih priključkih napajalnika, če je LED trak priključen na običajni preklopni napajalnik.
D. Uporaba sponk za povezavo ali izolirnih čepov za konektorje za povezavo vodil napajalnika in svetlobnega traku.
Napajanje LED Trakov:

Za toplo belo, nevtralno belo in hladno belo LED trakove lahko izbirate med različnimi metodami, odvisno od tipa priključka na traku in napajalniku.
Nastavljivi LED Trakovi:

Če uporabljate nastavljive LED trakove z belo svetlobo, 5050 RGB ali RGBW LED trakove, jih najprej povežite z LED krmilniki, nato pa krmilnike povežite z napajalnikom.
Priključitev Napajalnika:

Priključite napajalnik za LED trakove na 230V električno omrežje doma, upoštevajte označbe L (faza), N (neutralka) in G (ozemljitev) na vhodu napajalnika.
Izbira Debeline Žice:

Pri izbiri debeline žice za povezavo LED trakov z napajalnikom je ključno upoštevati tokovno obremenitev. Za vsak ampere toka je priporočen 0,1 mm² presek kabla. Na primer, za tok 6A je priporočen presek 0,6 mm². Za večjo razdaljo med napajalnikom in LED trakom se priporočajo žice z večjim presekom, da se zmanjšajo izgube na liniji.

Napajanje LED Trakov:

Pri namestitvi razmislite, kje postaviti napajalnik za LED trakove, da zmanjšate število potrebnih napajalnikov. Pri 12V trakovih je priporočljivo zagotoviti napajanje vsaj na vsakih 5 metrov zaradi padca napetosti. Pri RGB ali RGBW trakovih je potrebno pravilno razporediti žice iz krmilnika.

Opomba: Pri izvedbi povezav uporabljajte ustrezne konektorje za LED trakove, ki omogočajo hitro in zanesljivo vzpostavitev povezave v kolikor nimate možnosti spajkanja.

Pomembnost pravilne povezave:

Pravilna povezava LED trakov z napajalnikom je ključna za nemoteno delovanje vaše razsvetljave. Pri tem je zelo pomembno upoštevati barvno oznako žic (rdeča za pozitivno in črna za negativno) ter se prepričati, da se ujemata s priključki napajalnika.


Uporaba Ustreznih Kablov:

Pri izbiri kabla za povezavo med LED trakom in napajalnikom je priporočljivo upoštevati tokovno obremenitev. Izberite kabli s pravilnim presekom, da se izognete izgubam energije in previsoki temperaturi v kablu.


Ojačevalniki za Daljše Razdalje:

Če je razdalja med napajalnikom in LED trakom precej dolga, lahko razmislite o uporabi ojačevalnikov za LED, ki bodo pomagali ohraniti enakomerno osvetlitev.
Preverite Kompatibilnost Priključkov: Pred povezovanjem preverite, ali imajo LED trak in napajalnik kompatibilne priključke. Če priključki niso enaki, boste morda potrebovali dodatne adapterje ali konektorje.

Napajanje Na Rednih Intervalih:

Priporočljivo je zagotoviti napajanje vsaj na vsakih 5 metrov LED traku, zlasti pri 12V trakovih, da se izognete padcu napetosti in morebitnim težavam z osvetlitvijo.


Primer Uporabe Krmilnikov:

Če uporabljate RGB, RGBW ali krmilnike za LED, je potrebno pravilno povezati krmilnike z LED trakom in nato povezati krmilnike z napajalnikom. Ta postopek je ključen za pravilno delovanje različnih barvnih načinov in učinkov.


Enostavne Rešitve za Dolge Razdalje:

Pri dolgih razdaljah med napajalnikom in LED trakom lahko uporabite podaljševalne kablove, vendar pazite na pravilno izbiro debeline žice za ohranjanje učinkovitega delovanja.


Priporočilo Glede Proizvajalcev:

Pri nakupu napajalnika in LED trakov je priporočljivo izbrati kakovostne izdelke priznanih proizvajalcev. To zagotavlja zanesljivo delovanje in daljšo življenjsko dobo vaše razsvetljave.


Ojačajte Povezave S Profesionalnimi Konektorji:

Če želite izogniti spajkanju ali težavam s povezavami, lahko uporabite sponke za povezavo ali izolirne čepe. Te profesionalne rešitve zagotavljajo varne in trdne povezave brez potrebe po spajkanju.

 

 

 • Zagotavljamo vrhunske LED trakove in profile, ki so namenjeni proizvajalcem saun za različne tipe savn. Pri izdelavi naših LED trakov se osredotočamo na več ključnih vidikov, ki zagotavljajo visoko kakovost in učinkovitost.

Odpornost na Visoke Temperature: Naši LED trakovi so zasnovani tako, da zdržijo visoke temperature, ki so značilne za savne. To pomeni, da se ne bodo pregreli ali poškodovali v vročem okolju, kar je ključnega pomena za varnost in zanesljivost.
Vodoodpornost: Ker so savne običajno vlažno okolje, so naši LED trakovi opremljeni z visoko stopnjo vodoodpornosti. Tako lahko brezskrbno delujejo tudi v vlažnih pogojih, ne da bi pri tem izgubili svojo učinkovitost.
Barvna Temperatura in Svetilnost: Pomembno je, da LED trakovi zagotavljajo pravo barvno temperaturo in svetilnost, da ustvarijo prijetno in sproščujočo atmosfero v savni. Naši izdelki so natančno nastavljeni, da dosežejo želeni učinek.
Trajnost in Dolga Življenjska Doba: Visoka kakovost materialov in izdelave zagotavljata dolgo življenjsko dobo naših LED trakov. To pomeni, da bodo vaše luči v savni delovale zanesljivo in učinkovito skozi dolgo obdobje.

Pri izdelavi naših LED trakov in profilov smo si prizadevali za najvišjo kakovost, saj vemo, kako pomembna je zanesljivost in varnost v takšnih okoljih. Z našimi izdelki boste lahko v svoji savni uživali v popolnem svetlobnem okolju, ki bo prispevalo k vašemu popolnemu užitku in sprostitvi.

Smo vodilno podjetje na trgu dobave in prodaje LED trakov, kar nam je v letih delovanja omogočilo, da smo pridobili obsežno strokovno znanje na tem področju. V tej luči z zaupanjem izpostavljamo, da so naši LED trakovi v vrhu glede kakovosti v primerjavi z drugimi ponudniki na trgu. Naša prednost sega še dlje - že od samega začetka našega obstoja leta 2006 vzpostavljamo vsakodnevni stik s proizvajalcem trakov. Ta neposredna povezava nam omogoča, da LED trakove prilagodimo natančno po željah stranke in jih dostavimo v izjemno kratkem času. S tem vam zagotavljamo najvišjo kakovost in prilagojeno rešitev za vaše potrebe v zvezi z LED trakovi.