Avto LED žarnica Hladno bela BaY9S / H6W Canbus DC12-24V / 2 kosa

Šifra
22136
10,99 € 9,01 € /za 1 komplet

Avto LED žarnica BaY9S s H6W močjo in Canbus tehnologijo je prava izbira za vse, ki iščejo kakovostno in zanesljivo razsvetljavo svojega vozila. Z delovnim območjem napetosti DC12-24V je primerna za širok spekter vozil, zagotavlja visoko svetilnost in optimalno razporeditev svetlobe. Komplet vsebuje dve žarnici, kar omogoča celovito rešitev za osvetlitev vašega avtomobila. Z nakupom tega seta boste poskrbeli za varnejšo in bolj udobno vožnjo v vseh pogojih.

Na zalogi
Tehnične specifikacije
Šifra 22136
Poraba ( Watt) 6W
Električna napetost DC 12V-24V
Moč svetilnosti ( Lumen ) 200lm/kos
Barva svetilnosti 6000K-Hladno bela
Št diod 10
Vrsta diode 3030
Kot svetilnosti 360°
Vodotesna zaščita IP20 (brez zaščite)
Dimenzija 43mm x11,50mm
Temparatura med delovanjem 30 - 40°C
garancija Garancijski rok za izdelek je 12 mesecev.

V SuperStreli smo se odločili razveseliti vse ljubitelje avtomobilov s premierno ponudbo naših novih LED žarnic BaY9S, ki z močjo 6W prinašajo revolucijo v svetu avtomobilske razsvetljave.

Napredna tehnologija za vaše varno in udobno vožnjo
Naše nove LED žarnice združujejo najnaprednejšo tehnologijo Can-Bus upor in 10 LED diod tipa 3030 z dodanimi lečami, da vam ponudijo neverjetno svetlost in zmanjšano porabo energije. 200 lumnov na kos in kot svetilnosti 360° zagotavljajo popolno razporeditev svetlobe, ki dramatično izboljša vašo vidljivost na cesti in dodaja pridih sodobnosti vašemu avtomobilu.

Energetska učinkovitost in dolgotrajna zanesljivost
Z energijsko učinkovitostjo in optimiziranim delovanjem, naše žarnice zmanjšajo obremenitev na električnem sistemu vašega vozila, kar pripomore k zmanjšanju porabe goriva. IP20 zaščita zagotavlja, da so vaše žarnice zaščitene pred prahom in drugimi delci, kar zagotavlja dolgo in zanesljivo delovanje, brez potrebe po pogostih zamenjavah.

Enostavna instalacija in univerzalna uporabnost
Z vhodno napetostjo, ki je združljiva tako z 12V kot tudi z 24V sistemom, in dimenzijami 43mm x 11,50mm, so te žarnice popolne za široko paleto vozil, vključno z osebnimi in tovornimi vozili. Vgradnja je hitra in preprosta, zaradi česar je vaš prehod na boljše razsvetljave gladka in brez težav izkušnja.

Odkrijte svetlobo nove generacije z SuperStrela
V SuperStreli vemo, kako pomembno je, da imate popolno razsvetljavo v vašem vozilu. Naše LED žarnice BaY9S s hladno belo svetilnostjo 6000K ne le izboljšajo estetiko vašega avtomobila, ampak tudi zagotavljajo bolj varno in udobno vožnjo v vseh pogojih.

Ne odlašajte! Opremite svoje vozilo z najboljšimi LED žarnicami na trgu in izkusite razliko. Dobrodošli v svetli prihodnosti z SuperStrela.

Dobrodošli v naši ponudbi avto LED žarnic in luči!

Pri nas razumemo, kako ključnega pomena so kakovostne in zanesljive avto žarnice za varno in učinkovito vožnjo, zato naša ponudba vključuje široko paleto modelov, med katerimi poleg tistih za glavno luč  in meglenko (H1, H3, H4. H7, H8,H9, H11,...) izstopajo tudi C5W, T10, Sj, W5W, Ba15S, Bau15S, Ba9S in številni drugi. Predstavljamo vam kratek pregled teh modelov in njihovo najpogostejšo uporabo na evropskih vozilih.

Oznake na avto žarnicah: Ključ do pravilne izbire

Pri zamenjavi avto žarnic, se vsi najprej soočimo s pomembnim vprašanjem: Katero žarnico potrebujemo za naše vozilo? Pogosto, dokler fizično ne stopimo do vozila in preverimo oznak na žarnicah, je to uganka. Te oznake nam dejansko povedo vse, vsaj če razumemo njihov pomen.

Na podlagi teh oznak, je lažje ugotoviti, kateri tip žarnice je potreben za naše vozilo. Pooblaščeni servisi, še posebej, če gre za manj pogoste ali specializirane modele vozil, prav tako potrebujejo oznake žarnic, da bi predhodno preverili pravo zalogo.

Včasih se zgodi, da proizvajalčeva navodila ali baza pooblaščenega servisa ne ustreza dejanskim žarnicam v vozilu. Zato je najbolj zanesljivo žarnico dejansko odstraniti iz vozila in preveriti zapisane podatke. Pomembno je opozoriti, da se na nekaterih žarnicah ne morejo vse informacije vpisati zaradi prostorskih omejitev. Zato je priporočljivo žarnico fotografirati in celo izmeriti. Na podlagi slike in dimenzij pa lahko načeloma ugotovimo, za kateri tip žarnice gre. Slike dimenzije in podatke na žarnici, nam lahko pošljete na mail ( info@superstrela.com ).

Stranke včasih omenijo, da potrebujejo "navadno" žarnico, vendar je pomembno razumeti, da se žarnice med seboj razlikujejo glede na moč, voltažo, obliko, barvo in dimenzijo. Prav tako je ključno upoštevati oznako, ki igra ključno vlogo pri pravilni izbiri.

Kot distributerji in prodajalci avto LED žarnic, xenon in halogenskih žarnic, imamo široko paleto modelov, ki se razlikujejo glede na specifikacije. Zato priporočamo strankam, da nam posredujejo čim več podatkov o žarnicah, da bomo lahko zagotovili pravilno izbiro. Vaša varnost in zadovoljstvo sta naša glavna prioriteta.

Oznake na avtožarnicah so pomembne zaradi več razlogov:

Identifikacija specifikacij: Oznake na avtožarnicah navadno vključujejo informacije o tehničnih specifikacijah žarnice, kot so moč, napetost, tip žarnice in podobno. To je pomembno za zagotovitev pravilne zamenjave žarnice, ki je združljiva z vašim vozilom.

Pravilna montaža: Nekatere žarnice so oblikovane za specifična mesta na vozilu, kot so žarometi, meglenke, smerniki itd. Oznake pomagajo prepoznati, katera žarnica je primerna za določeno mesto.

Oznake za LED in Halogenske Žarnice: Pri LED žarnicah so oznake pomembne, saj določajo specifičnosti svetlobnega vira, kot je barvna temperatura in svetilnost. Pri halogenskih žarnicah pa se oznake nanašajo na moč in tip žarnice.

Vse te informacije pomagajo lastnikom vozil in servisnim delavcem izbrati pravilne žarnice za njihova vozila, kar vpliva na varnost in učinkovitost vožnje. Zato je pomembno, da preberete in upoštevate oznake na avtožarnicah, ko izbirate in nameščate nove žarnice na svoje vozilo.

 

1. C5W, C16W:

C5W je vrsta žarnice, ki se uporablja za notranjo osvetlitev avtomobila. Najpogosteje jo najdemo v prtljažniku, osvetlitvi registrske tablice in v notranjosti avtomobila. Zagotavlja svetlo in enakomerno osvetlitev, kar pripomore k večji varnosti in udobju med vožnjo.

2. T10:

T10 je ena izmed najbolj priljubljenih žarnic, ki se uporablja za različne namene v avtomobilu. Pogosto jo najdemo za notranjo in zunanjo osvetlitev, vključno s smerniki, registrsko tablico, osvetlitvijo armaturne plošče ter notranjim in zunanjim ambientom.

3. W5W-W16W:

LED žarnica W5W je še ena univerzalna žarnica, ki se uporablja za različne namene v avtomobilu. Prav tako jo najdemo v smernikih, registrskih tablicah in notranji osvetlitvi. Zaradi svoje zanesljivosti je W5W nepogrešljiva za varno vožnjo. W16W žarnice so specializirane za določene modele avtomobilov in se pogosto uporabljajo za funkcije, kot so smerniki, pozicijske luči in zavorne luči. Njihova visoka kakovost zagotavlja dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje.

4. Ba15S, Bau15S, Ba9S:

Te žarnice so specializirane za specifične funkcije, kot so zavorne luči (Ba15S), smerniki (Bau15S) in pozicijske luči (Ba9S). Njihova visoka kakovost in natančna izdelava zagotavljata optimalno delovanje v ključnih situacijah med vožnjo.

Te so le nekateri od modelov, ki jih ponujamo, in pokrivajo širok spekter potreb za osvetlitev vašega vozila. Ne glede na model vašega avtomobila, vam bomo zagotovili najboljšo kakovost in zanesljivost.

 

Natančne statistike o tem, kateri modeli avtomobilskih žarnic so najbolj iskani, se nenehno spreminjajo glede na aktualne trende, tehnološke in industrijske inovacije ter specifične potrebe voznikov. Vendar pa obstajajo nekateri modeli, ki so v splošnem zelo priljubljeni in iskani:

T10 / W5W: To je ena najpogosteje iskanih žarnic, saj se uporablja za širok spekter funkcij v notranji in zunanji osvetlitvi avtomobilov.
H7: H7 žarnice so zelo priljubljene za glavne žaromete, zato so med vozniki avtomobilov ena najpogosteje iskanih vrst žarnic.
H11: Te žarnice se pogosto uporabljajo za meglenke in žaromete, zato so tudi med iskanimi modeli.
P21W / PY21W: To so smerniške žarnice, ki so pomembne za varnost v prometu, zato jih vozniki redno iščejo.
C5W: Te žarnice se uporabljajo za notranjo osvetlitev in so priljubljene med tistimi, ki želijo nadgraditi ali zamenjati notranjo razsvetljavo v svojem avtomobilu.
Ba15S / Ba15D: Te žarnice se uporabljajo za zavorne luči in so ključne za varnost na cesti.
Bau15S: Ta model je priljubljen za smernike in je med iskanimi zaradi svoje pomembne funkcije v prometu.
H4 / HB2: To je kombinirana žarnica za glavne in zasenčene žaromete ter je pogosto iskana zaradi svoje vsestranskosti.
H1, H3, H8, H9: Te žarnice so priljubljene za različne vrste žarometov in meglenk.
D2S / D2R: Te žarnice so priljubljene za xenonove žaromete, ki zagotavljajo močnejšo in bolj usmerjeno svetlobo. Pri nas so na voljo tudi v LED izvedbi. Na voljo imamo tudi specifične modele led žarnice, kot so D2S, D3S, D4S, D5 in D8S.


Spomnite se, da so iskani modeli odvisni tudi od lokalnih preferenc, zakonodaje in trendov na trgu. Zato je vedno dobro slediti aktualnim novostim v industriji avtomobilskih žarnic.

"Obstaja skupina lastnikov, ki se srečuje z izzivom pri zamenjavi notranjih luči ali žarnic, saj se zaradi konstrukcije sklopa žarnica včasih prilega v grlo pretesno, kar pomeni premalo prostora za varno manipulacijo. Rezultat? Otežena odstranitev ali menjava žarnice. Pri tem obstaja tudi nevarnost poškodovanja žarnice - bodisi z uporabo orodja ali pri ročni izmenjavi in vgradnji.

Poleg tega je treba opozoriti, da se navadne žarnice sčasoma segrevajo, kar lahko vodi v poškodbo porabole in pokrova luči. To lahko povzroči zmanjšano svetilnost, poleg tega pa lahko pokrov postane temnejši, kar dodatno zmanjša učinkovitost osvetlitve.

V takšnih zahtevnih situacijah je ravno LED žarnica vaša najboljša rešitev. Ne le, da vam zagotavlja izjemno svetilnost in osvetlitev, temveč se znebi težavnih okroglih halogenskih žarnic. To pomembno olajša vse nadaljnje korake, od zamenjave do vgradnje. S pravilno izbiro ravne LED žarnice, lahko brezskrbno poskrbite za osvetlitev vašega vozila. S tem se boste izognili morebitnim težavam in prihranili dragocen čas, hkrati pa boste uživali v osvetlitvi, ki jo oddaja LED sijalka.

Za stropno osvetlitev v avtomobilu se najpogosteje uporabljajo žarnice tipa "festoon" ali "C5W". To so cevne LED žarnice s podaljšanim podnožjem, ki zagotavljajo enakomerno svetlobo za notranje prostore vozila, kot so notranja svetila, branjače, prtljažnik in drugi prostori.

Te LED žarnice so običajno tanke in podolgovate ter se uporabljajo za različne namene, od ambientalne osvetlitve do osvetlitve za branje ali pregledovanje dokumentov v vozilu.

Pomembno je vedeti, da se oblikovanje in specifikacije LED žarnic lahko razlikujejo glede na specifične modele in znamke avtomobilov. Zato je vedno priporočljivo preveriti priročnik vozila ali se posvetovati s strokovnjakom za avtomobilske žarnice, da izberete pravo vrsto in specifikacijo za vaše vozilo.

LED žarnice C5W so običajno na voljo v različnih dolžinah, ki se merijo v milimetrih. Obstajajo naslednje pogoste dolžine LED žarnic C5W:

36 mm: To je ena izmed najpogostejših dolžin za žarnice C5W in se pogosto uporablja v različnih notranjih svetilih avtomobilov.
39 mm: Ta dolžina je tudi precej pogosta in jo najdemo v različnih aplikacijah notranje osvetlitve avtomobilov.
41 mm: Ta dolžina je nekoliko daljša in se uporablja v nekaterih avtomobilskih svetilih, kjer je potrebna večja svetilnost.
42 mm: To je ena izmed manj pogostih dolžin, vendar jo še vedno najdemo v nekaterih modelih avtomobilov.
44 mm: Ta dolžina je nekoliko daljša in se lahko uporablja za specifične namene v avtomobilski notranjosti.
28 mm: Ta dolžina se običajno uporablja za registrsko tablico in je krajša kot ostale različice C5W žarnic.


Pomembno je vedeti, da je izbira pravilne dolžine C5W LED žarnice odvisna od specifikacij in zahtev vašega vozila. Pred nakupom se vedno priporoča preverjanje avtomobilskih priročnikov ali posvetovanje s strokovnjakom za osvetlitev vozila.

LED žarnice so odlična izbira za osvetlitev vozila zaradi svojih številnih prednosti. Tukaj so nekatere ključne značilnosti LED žarnic:

Energijska učinkovitost: LED žarnice porabijo manj energije kot tradicionalne žarnice, kar pomeni, da so bolj učinkovite in lahko pomagajo zmanjšati porabo goriva vašega vozila.
Dolga življenjska doba: LED žarnice imajo običajno zelo dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da ne boste pogosto morali zamenjevati žarnic. To lahko prihrani denar in trud.
Nizka proizvodnja toplote: LED žarnice proizvajajo zelo malo toplote v primerjavi z halogenskimi ali žarnicami na žarilno nitko. To pomeni, da se manj segrejejo, kar zmanjšuje tveganje za poškodbe.
Svetlost in kakovost svetlobe: LED žarnice zagotavljajo svetlo in enakomerno osvetlitev, kar omogoča boljšo vidljivost pri vožnji v različnih pogojih.
Natančno usmerjena svetloba: LED žarnice omogočajo bolj natančno usmerjanje svetlobe, kar je pomembno za učinkovito osvetlitev cest in drugih objektov.
Hitra odzivnost: LED žarnice se takoj prižgejo in dosežejo polno svetlost, kar je pomembno za varnost in odzivnost med vožnjo.
Različni modeli in velikosti: LED žarnice so na voljo v različnih modelih in velikostih, kar omogoča, da izberete pravo žarnico za specifične namene in aplikacije v vašem vozilu.
Okolju prijazne: LED žarnice ne vsebujejo škodljivih snovi, kot so živo srebro ali svinec, in so popolnoma reciklabilne.
Pri izbiri LED žarnic je pomembno upoštevati specifikacije in zahteve vašega vozila, vključno z vrsto in močjo žarnice. Prav tako je priporočljivo izbrati kakovostne LED žarnice od zaupanja vrednih proizvajalcev, da se zagotovi zanesljivo delovanje.

Običajno se v vratih vozil uporabljajo LED žarnice, imenovane tudi "puddle lights" ali "courtesy lights". Te žarnice so nameščene na dnu vrat in osvetljujejo tla ob vozilu, ko so vrata odprta.

Namen te vrste osvetlitve je večplasten:

Varnost: Puddle lights pomagajo vozniku in potnikom, da lažje vstopijo in izstopijo iz vozila, še posebej v temnih okoljih ali na slabše osvetljenih parkiriščih.
Estetika in udobje: Puddle lights dodajo estetski element vozilu, saj ustvarjajo prijetno ambientalno razsvetljavo okrog vozila. To lahko prispeva k boljši izkušnji vožnje in bolj udobnemu vstopu/izstopu.
Preprečevanje umazanije in ovir: Osvetlitev tal v bližini vrat lahko tudi pomaga preprečiti, da bi ljudje stopili v blato, luže ali druge ovire, ko vstopajo ali izstopajo iz vozila.
Opozorilo drugim: Puddle lights lahko služijo tudi kot subtilno opozorilo drugim o odprtih vratih vozila, še posebej v temnih okoljih, kjer bi bilo težje opaziti, ali so vrata odprta ali zaprta.
Običajno so LED žarnice idealne za to vrsto osvetlitve, saj so energetsko učinkovite, imajo dolgo življenjsko dobo in so zelo svetle. Poleg tega so LED žarnice tudi bolj odporne na tresljaje in udarce, kar je pomembno za elemente, ki so izpostavljeni pri odpiranju in zapiranju vrat.

Pri nakupu LED žarnic za osvetlitev vrat je pomembno upoštevati specifikacije in zahteve vašega vozila ter izbrati kakovostne LED žarnice od zaupanja vrednih proizvajalcev.

V vratih vozil se običajno uporabljajo LED sijalke tipa W5W (T10) in C5W. To so standardne velikosti LED sijalk, ki so primerne za notranjo razsvetljavo in druge manjše aplikacije v avtomobilih, vključno s puddle lights v vratih.

W5W (T10) LED sijalke: So majhne, kompaktne in priljubljene za različne namene, vključno z notranjo osvetlitvijo, tablico, prtljažnikom in puddle lights v vratih.
C5W LED sijalke: So nekoliko večje in se pogosto uporabljajo za notranjo razsvetljavo, zlasti v prtljažnikih ali drugih prostorih, kjer je potrebna močnejša svetloba.
Obe vrsti LED sijalk sta energijsko učinkoviti, imata dolgo življenjsko dobo in so zelo svetli, kar jih naredi odlično izbiro za osvetlitev vrat in notranjosti vozila.

V naši ponudbi obstajajo posebni LED projektorji, imenovane tudi "puddle lights" ali "logo lights", ki lahko projicirajo logotipe ali druge vzorce na tla pod vrati vozila, ko se vrata odprejo. Ti projektorji so običajno nameščeni v vratih vozila in nudijo dodaten estetski element ter lahko prispevajo k prepoznavnosti blagovne znamke. Imenujeno jih tudi kot...

Lučka z logotipom za vrata avtomobila
Projektor logotipa za vrata vozila
Vrata z dobrodošlico in logotipom
Sencovod z logotipom za vrata avtomobila
LED projektor logotipa za vrata
Lučka z dobrodošlico in logotipom
Avtomobilska lučka s projekcijo logotipa
Logotip v senci za vrata vozila
Svetloba z dobrodošlico in logotipom za vrata

Takšni projektorji se pogosto uporabljajo kot dodatna oprema ali kot del posebnih paketov za nekatere modele avtomobilov. Navadno so prilagojeni za specifične znamke in modele vozil.

Delovanje lučke za projiciranje logotipa pod vrati vozila je precej preprosto, a učinkovito. Tukaj je osnovni postopek:

Namestitev: Lučka z logotipom je običajno majhna LED lučka, ki se namesti v notranjost vratne plošče vozila, običajno v bližini tal. To je običajno enostavno narediti, saj je lučka zasnovana tako, da se prilega v obstoječ prostor za osvetlitev vrat.
Povezava z napajanjem: Lučka se poveže z električnim vezjem vozila. To običajno poteka preko kabla, ki ga povežete s obstoječim električnim vezjem vrat. Pri nekaterih vozilih je to morda preprosto priklapljanje na obstoječo osvetlitev vrat, v drugih primerih pa bo morda potrebno narediti dodatno povezavo.
Izbira logotipa: Mnoge lučke z logotipom omogočajo izbiro logotipa, ki ga želite projicirati. To je običajno mogoče narediti s pomočjo priložene programske opreme ali preko daljinskega upravljalnika, odvisno od modela.
Delovanje: Ko se vrata odprejo, se lučka avtomatsko vklopi in projicira izbrani logotip na tla pod vratmi. To ustvari vizualni učinek, ki je še posebej opazen v temnih okoljih ali noči.
Ta vrsta dodatne opreme ne vpliva na delovanje vozila in je običajno precej enostavna za namestitev. Pred nakupom pa je vedno priporočljivo preveriti, ali je lučka združljiva z vašim specifičnim modelom vozila.

Uporaba LED projektorjev z logotipom na tleh lahko pripomore k izboljšanju videza vozila in zagotovi dodaten element prepoznavnosti blagovne znamke. Vendar pa je pomembno vedeti, da ni na voljo enotnega projektorja za vse znamke vozil, zato se morate prepričati, da je projektor združljiv s specifično znamko in modelom vašega vozila.

Za zadnjo pozicijsko luč (tudi znano kot pozicijska luč ali parkirna luč) je običajno priporočljivo uporabljati žarnice s tipom podnožja Ba15S. To so žarnice z enojnim kontaktnim podnožjem, ki se pogosto uporabljajo za pozicijske luči na avtomobilih.

Za štop luč (zavorna luč) se običajno uporabljajo žarnice s tipom podnožja Ba15D. To so žarnice z dvojnim kontaktnim podnožjem, ki omogočajo ločeno vklop zavorne luči in pozicijske luči.

LED žarnice so odlična alternativa tradicionalnim žarnicam za pozicijske in štop luči. Pravzaprav so LED žarnice v mnogih pogledih boljše izbire. Evo nekaj prednosti uporabe LED žarnic za pozicijske in štop luči:

Za pozicijske luči:

Energijska učinkovitost: LED žarnice porabijo manj energije kot tradicionalne žarnice, kar lahko pomaga pri varčevanju z električno energijo.
Dolga življenjska doba: LED žarnice imajo izjemno dolgo življenjsko dobo v primerjavi s halogenskimi žarnicami, kar pomeni, da boste manj pogosto morali zamenjevati žarnice.
Svetilnost: LED žarnice lahko zagotavljajo enako ali celo večjo svetilnost kot halogenske žarnice.


Za štop luči:

Hitra odzivnost: LED žarnice se takoj prižgejo in dosežejo polno svetlost, kar je ključno za hitro opazovanje zaviranja med vožnjo.
Visoka svetilnost: LED štop luči so izjemno svetle in zagotavljajo dobro vidljivost za vozili za vami, kar je pomembno za varnost med zaviranjem.
Nizka poraba energije: LED žarnice za štop luči so energetsko učinkovite in pomagajo zmanjšati porabo goriva vozila.
Pri nakupu LED žarnic za pozicijske in štop luči je pomembno upoštevati specifikacije in zahteve vašega vozila, vključno z vrsto podnožja in močjo žarnice. Prav tako je priporočljivo izbrati kakovostne LED žarnice od zaupanja vrednih proizvajalcev, da se zagotovi zanesljivo delovanje in skladnost s predpisi.

LED žarnice za vzvratno vožnjo:

LED žarnice za vzvratno vožnjo so posebej oblikovane za osvetlitev ozadja avtomobila, ko voznik vzvratno vozi. Ta vrsta žarnic je ključna za povečanje varnosti med vzvratno vožnjo, saj zagotavljajo svetlo in jasno osvetlitev okolice za vozilom. Tukaj je nekaj ključnih prednosti LED žarnic za vzvratno vožnjo:

Izjemna svetilnost: LED žarnice zagotavljajo visoko svetilnost, kar omogoča boljšo vidljivost in s tem večjo varnost med vzvratno vožnjo.
Nizka poraba energije: LED žarnice so izjemno energetsko učinkovite, kar pomeni, da porabijo manj energije kot tradicionalne žarnice. To je še posebej pomembno, saj lahko pomaga pri varčevanju z energijo in podaljša življenjsko dobo akumulatorja.
Dolga življenjska doba: LED žarnice imajo dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da ne boste pogosto morali zamenjevati žarnic.
Hitra odzivnost: LED žarnice se takoj prižgejo in dosežejo polno svetlost, kar je ključno za takojšnjo osvetlitev okolice med vzvratno vožnjo.
Natančna usmerjenost svetlobe: LED žarnice omogočajo bolj natančno usmerjanje svetlobe, kar je pomembno za učinkovito osvetlitev ozadja vozila.
Trajna konstrukcija: LED žarnice so odporne na tresljaje in udarce, kar je pomembno, saj so nameščene na delu vozila, ki je izpostavljen vibracijam med vožnjo.
Različni modeli in velikosti: LED žarnice za vzvratno vožnjo so na voljo v različnih modelih in velikostih, kar omogoča izbiro prave žarnice za specifično vozilo.

Za vzvratno vožnjo se običajno uporabljajo LED žarnice tipa W5W-W16W. To je standardna velikost žarnice, ki je namenjena za vzvratno vožnjo pri večini avtomobilov. W5W - W16W žarnice so priljubljene zaradi svoje svetlosti, energijske učinkovitosti in dolge življenjske dobe.

V nekaterih avtomobilih se lahko uporabljajo tudi druge velikosti LED žarnic za vzvratno vožnjo, odvisno od specifikacij in modela vozila. Pomembno je vedeti, da se lahko specifikacije razlikujejo glede na proizvajalca in model avtomobila, zato je vedno priporočljivo preveriti avtomobilski priročnik ali se posvetovati s strokovnjakom za avtomobilske žarnice, da izberete pravo vrsto in specifikacijo za vaše vozilo.

Ba15S je tip podnožja žarnice in se nanaša na žarnice z enojnim kontaktnim podnožjem, pri katerem se uporablja bajonetni sistem za priključitev žarnice. "Ba" označuje bajonetno podnožje, medtem ko "15" pomeni premer podnožja v milimetrih. "S" pa označuje, da gre za enojni kontakt (single contact).

Tudi te žarnice se pogosto uporabljajo vzvratno vožnjo, poleg tega tudi za smernike, zavornike, zadnje pozicijske luči in druge aplikacije na avtomobilih. Ba15S žarnice so precej razširjene in jih najdemo v številnih vozilih.

Pri izbiri LED žarnic je pomembno zagotoviti, da so pravilne velikosti in specifikacij za vaše vozilo, da bo osvetlitev delovala pravilno in da bo skladna z zakonskimi zahtevami.Pri izbiri LED žarnic za vzvratno vožnjo je pomembno upoštevati specifikacije in zahteve vašega vozila ter izbrati kakovostne LED žarnice od zaupanja vrednih proizvajalcev. To bo zagotovilo zanesljivo in varno osvetlitev ozadja vozila med vzvratno vožnjo.

 

LED žarnice za meglenke so odlična nadgradnja za večino vozil. Imajo nekaj pomembnih prednosti:

Večja svetilnost: LED žarnice običajno proizvajajo bolj svetlo in enakomerno svetlobo kot halogenske žarnice, kar poveča vidljivost v megli.
Daljša življenjska doba: LED žarnice so znane po svoji dolgi življenjski dobi v primerjavi s halogenskimi žarnicami. To pomeni manj pogoste menjave in nižje vzdrževalne stroške.
Energijska učinkovitost: LED žarnice porabijo manj energije kot halogenske, kar pomeni manj obremenitev električnega sistema vozila.
Hitrejši odziv: LED žarnice se vklopijo hitreje kot halogenske žarnice, kar je pomembno za hitre reakcije v slabih vremenskih razmerah.
Natančnejša usmerjenost svetlobe: LED žarnice omogočajo bolj natančno usmerjanje svetlobe, kar lahko izboljša vidljivost na cesti.
Estetski videz: LED žarnice imajo moderno in privlačno estetiko, ki lahko izboljša videz vašega vozila.


Pri izbiri LED žarnic za meglenke je ključnega pomena, da izberete visoko kakovostne in kompatibilne žarnice za vaše vozilo. Poleg tega je priporočljivo, da se posvetujete s strokovnjakom ali pooblaščenim servisom za priporočila glede najboljše izbire za vaše specifično vozilo.

Tuning LED Osvetlitev za Vozila na Avtošovih in Tekmovanjih

Ta kategorija je namenjena vsem ljubiteljem tuninga in avtomobilskih entuziastov, ki želijo svojemu vozilu dodati edinstveno in izjemno osvetlitev za posebne priložnosti, kot so avtošovi in tekmovanja v tuningu. V našem asortimanu boste našli visokokakovostne LED svetilke, trakove in žarnice, ki so zasnovane posebej za tovrstne dogodke.

Kaj Ponujamo:

LED Svetilke za Eksterier: Naša ponudba vključuje različne vrste LED svetilk, ki so primerni za montažo na zunanje dele vozila. Te svetilke so odporne na vremenske vplive in omogočajo izjemno svetlo osvetlitev, ki bo vaše vozilo izstopalo med množico.

LED Trakovi za Notranjost ali zunanjost: Za dodaten pridih elegancije in personalizacije vašega vozila ponujamo široko paleto LED trakov, ki so primerni za notranje prostore kot tudi za zunanjo uporabo. Ti LED trakovi omogočajo nastavljivo barvo in svetlost, ter razne opcije utripanja.

LED Žarnice za Posebne Učinke: Naša ponudba vključuje LED žarnice, ki so oblikovane za ustvarjanje posebnih učinkov, kot so stroboskopska svetloba ali utripanje v ritmu glasbe. To je odličen način, kako dodati dinamičnost vašemu vozilu med dogodki in tekmovanji.

LED Žarnice za Prav vsako Znamko Vozila

V naši kategoriji "LED Žarnice za Prav vsako Znamko Vozila" boste našli vrhunske LED žarnice, ki so zasnovane za sprednje luči, meglenke, pozicijske luči in vse ostale luči, ki so del vašega vozila. Naša ponudba sega od specializiranih žarnic za BMW, Mercedes, Audi, VW in mnoge druge priznane znamke vozil.

Zakaj Izbrati Naše LED Žarnice:

Natančno Prileganje za Vašo Znamko Vozila: Naše LED žarnice so natančno zasnovane za specifične modele vozil, kot so BMW, Mercedes, Audi, VW, kar zagotavlja popolno prileganje in delovanje brez kompromisov.

Izboljšana Vidljivost in Varnost: Zamenjava tradicionalnih žarnic z našimi visokokakovostnimi LED žarnicami bo izboljšala vidljivost in s tem povečala varnost med vožnjo v različnih vremenskih pogojih.

Dolga Življenjska Doba in Energijska Učinkovitost: Naše LED žarnice so znane po svoji dolgi življenjski dobi in visoki energetski učinkovitosti, kar pomeni manj pogostih zamenjav in manjšo porabo energije.

Enostavna Montaža: Z našimi LED žarnicami je zamenjava enostavna in ne zahteva posebnih orodij ali veščin. Priložena navodila vam bodo pomagala pri hitri in brezhibni namestitvi.

S ponosom ponujamo široko paleto LED žarnic, ki so zanesljive, zmogljive in prilagojene za vaše specifično vozilo. Raziskujte našo ponudbo in izkoristite prednosti vrhunskih LED žarnic za izboljšanje osvetlitve in varnosti med vašimi vožnjami. Z nami boste na cesti brez skrbi!

Delovne LED Luči za Drifting in Posebne Steze

V naši kategoriji "Delovne LED Luči za Drifting in Posebne Steze" ponujamo vrhunske LED svetilke, ki so zasnovane posebej za vse ljubitelje driftanja in adrenalinskih doživetij na posebnih stezah, kot je na primer dirkališče na Racelednu v Krškem. Te luči so nepogrešljiv dodatek za vse entuziaste, ki iščejo popolno vidljivost in varnost med svojimi avanturami na stezah.

Zakaj Izbrati Naše Delovne LED Luči:

Močna in Jasna Osvetlitev: Naše delovne LED luči ponujajo izjemno močno in jasno osvetlitev, ki bo vašo pot razsvetlila tudi v najzahtevnejših razmerah.

Prilagodljiva Montaža: Naše luči omogočajo enostavno in prilagodljivo montažo, kar vam daje svobodo, da jih namestite tako, kot vam najbolj ustreza za optimalno osvetlitev vaše poti.

Vzdržljive in Trajne: Izdelane so iz kakovostnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje tudi v zahtevnih pogojih

Primerne za Različne Površine: Naše delovne LED luči so zasnovane tako, da se odlično obnesejo na različnih terenih, vključno z drift stezami, kjer je dobra osvetlitev ključnega pomena za varno in učinkovito vožnjo.

Z našimi delovnimi LED lučmi boste imeli prednost v vidljivosti na stezi, kar vam bo omogočilo še bolj intenzivno in varno doživetje na dirkališču. Ne glede na to, ali ste izkušen dirkač ali navdušenec, ki se šele podaja v svet dirkanja, so naše LED luči nepogrešljiv del vaše opreme.

Ponosni smo, da vam lahko ponudimo vrhunske izdelke, ki vam bodo pomagali doseči najboljše rezultate na stezah, kot je Raceledno v Krškem. Raziskujte našo ponudbo in osvetlite pot do izjemnih dirkaških doživetij!


Ne glede na vaše želje in potrebe pri tuning osvetlitvi vašega vozila, boste v naši kategoriji našli vrhunske izdelke, ki so zasnovani tako, da izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in trajnosti.

Inovativna LED osvetlitev za vaše vozilo: Dodajte pridih elegance in individualnosti

Ste pripravljeni dodati svojemu vozilu prav poseben sijaj?

Predstavljamo vam našo izvrstno ponudbo enobarvnih in večbarvnih LED žarnic ter vrhunsko RGB LED žarnico T10, ki jo lahko krmilite kar z daljincem.

Enobarvne in večbarvne LED Žarnice: Sijaj po Vaših Željah

Z našimi enobarvnimi LED žarnicami lahko vozilu dodate subtilno eleganco ali pa mu vdihnete živahnost z večbarvnimi možnostmi. Od sprednjih luči do notranjosti vozila, te žarnice omogočajo popolno prilagoditev vašemu okusu.

RGB LED Žarnica T10: Povsem nova dimenzija osvetlitve

Naša vrhunska RGB LED žarnica T10 je prava revolucija. S sposobnostjo spreminjanja barv po vaših željah, lahko vaše vozilo preobrazite v pravo barvno paletno harmonijo. Z daljinskim upravljanjem imate popoln nadzor nad vzdušjem v vašem avtomobilu.

Osvetlitev za notranjost: Poudarite detajle

Na tuning šovih, kjer je vsak detajl ključen, naša LED osvetlitev resnično izstopa. Bodisi gre za subtilno poudarjanje armaturne plošče ali ambientno osvetlitev pod sedeži, naši LED trakovi omogočajo neskončne možnosti za ustvarjanje edinstvenega vzdušja.

Ponosni smo, da vam lahko ponudimo inovativne rešitve za osvetlitev vašega vozila. S temi naprednimi LED izdelki lahko ustvarite vozilo, ki bo izstopalo med množico.

Odkrijte široko ponudbo naših LED izdelkov in pustite, da vaše vozilo zaživi v popolnoma novi svetli luči. Vaša vizija. Naša svetloba.

Navodila za uporabo LED žarnic v avtomobilih: Ključni nasveti in previdnostni ukrepi

Pravilna namestitev:

Pri nameščanju LED žarnic je ključno, da se prepričate, da so ustrezno vstavljene v nosilko ozrima v ležišče.

Pravilna Izvedba pri Izboru ležišča za LED Žarnice: Izogibajte se kratkim stikom

Pri izbiri LED žarnic je ključnega pomena tudi pravilna ujemanja z ležiščem, še posebej pri specifičnih modelih, kot so Ba15S, Bau15S, Ba15D, Bay15D. Preverjanje ustreznosti je nujno, da se kontakti žarnice pravilno vstavijo v ležišče.

Uporaba nepravilno izbrane žarnice lahko povzroči neprijetne posledice, med katerimi je tudi tveganje za kratki stik. Gre za resno težavo, ki lahko povzroči okvare v električnem sistemu vozila in v najslabšem primeru celo poškodbe.

Zato je nujno posvetiti posebno pozornost združljivosti med LED žarnico in ležiščem, da zagotovimo brezhibno delovanje, optimalno svetilnost in seveda, da preprečimo morebitne nevarnosti, povezane z napačno namestitvijo. Pri vprašanjih o združljivosti se vedno obrnite na strokovnjaka ali pa preverite pri proizvajalcu, da se izognete morebitnim težavam in zagotovite varno uporabo vaših LED žarnic.

Pazite na ustrezno orientacijo, kjer je "+" na žarnici pravilno povezan s pozitivnim (+) priključkom na nosilki in enako za negativni (-) priključek. Nepravilna namestitev lahko prepreči delovanje žarnice.

Težave z delovanjem LED žarnic na določenih lučeh avtomobila se lahko pojavijo iz več razlogov:

Polariteta: LED žarnice so občutljive na polariteto, kar pomeni, da morajo biti pravilno obrnjene, da lahko delujejo. Če je polariteta napačna, žarnica ne bo svetila. To je pogosta težava na nekaterih vozilih.

Napetost in Tok: LED žarnice imajo specifične zahteve glede napetosti in toka. Če je električni sistem vozila zunaj teh specifikacij, lahko to vpliva na delovanje žarnic.
Nadzor Elektronskega Sistema (Can Bus): Nekatera sodobna vozila imajo nadzorni elektronski sistem, imenovan Can Bus, ki nadzoruje delovanje luči. Če LED žarnice niso Can Bus kompatibilne, lahko to povzroči težave ali opozorila na armaturni plošči.
Odpornost na Obremenitev: Nepravilna uporaba LED žarnic, ki niso zasnovane za določeno ležišče, lahko povzroči nezdružljivost in nepravilno delovanje.
Električne Motnje: V nekaterih primerih lahko električne motnje v vozilu vplivajo na delovanje LED žarnic.
Omejitve na Nekaterih Modelih: Določeni modeli vozil imajo specifične omejitve ali zahteve glede žarnic. To lahko vključuje posebne vrste žarnic, ki jih je treba uporabiti.
Pri reševanju težav z delovanjem LED žarnic na določenih lučeh je pomembno preveriti in razumeti vse zgornje faktorje. V nekaterih primerih je morda potrebno posvetovanje s strokovnjakom ali proizvajalcem, da se zagotovi pravilno delovanje žarnic in preprečijo morebitne težave.

Dobro je vedeti!  POLARITETA JE KLJUČNEGA POMENA

Pri klasičnih žarnicah polariteta ni kritična, saj delujejo z enakim svetlobnim izhodom ne glede na smer toka. Vendar pa je pri LED žarnicah polariteta ključnega pomena, saj imajo diode znotraj žarnice določeno smer, skozi katero mora potekati tok.

Če se soočate z izzivom, kjer LED žarnica ne deluje zaradi napačne polaritete na vozilu, imate nekaj možnosti:

Spremenite polariteto na Vozilu:

To je najpogostejša rešitev. Če je polariteta na vozilu napačna, jo lahko spremenite tako, da pravilno usmerite tok električne energije do žarnice.

Lahko uporabite tudi mostiček za spremembo polaritete:

V nekaterih primerih se lahko uporabi mostiček ali adapter, ki preusmeri polariteto tako, da se pravilno ujema z LED žarnico. To je nekoliko bolj tehnična rešitev in je priporočljivo, da to opravi strokovnjak.

Uporabite LED žarnico zasnovano za napačno polariteto:

Nekatere LED žarnice so zasnovane tako, da lahko delujejo tudi pri napačni polariteti. To so običajno bolj specializirane žarnice, ki jih imamo tudi v ponudbi, a so zaradi drugačne izdelave tudi nekoliko dražje.


V vsakem primeru je ključnega pomena, da je polariteta pravilno usmerjena za delovanje LED žarnice. Če niste prepričani se pred nakupom posvetujte s strokovnjakom in se na ta način ognete nevščenostim in nepotrebnim dodatnim stroškom zaradi zamenjave avto LED žarnic.

Odsvetujemo uporabo LED žarnic v kombinaciji s halogenskimi ali xenonskimi žarnicami.

Opozorilo!

Uporaba LED žarnice v kombinaciji s halogensko žarnico ni priporočljiva zaradi več razlogov:

Obstaja velik verjetnost, da se temperature halogenskih ali xenonskih žarnic razlikujejo od temperatur, ki jih ustvarjajo LED žarnice. Razlike v temperaturah so namreč prevelike, zato lahko to vpliva na material LED žarnice, še posebej, ker je izdelana iz materialov, kot je cin oziroma lot.

Naspajkani deli LED žarnic so bolj občutljivi na temperature kot deli, ki so neposredno povezani z diodami in upori. Spajkanje je postopek, kjer se elektronske komponente fizično povežejo na tiskano vezje. Med tem procesom se uporablja taljivo spajkanje, ki ima določeno točko taljenja.

Če so LED žarnice izpostavljene visokim temperaturam, se lahko toploto prenaša tudi na naspajkane dele. Čeprav so komponente, kot so diode in upori, običajno zasnovane za delovanje pri visokih temperaturah, lahko naspajkani spoji postanejo ranljivi pri izjemnih temperaturnih obremenitvah.

Poleg tega, če je LED žarnica izpostavljena temperaturnim šokom (na primer hitri prehodi iz hladnega v vroče okolje), se lahko materiali, uporabljeni za spajkanje, razširijo in skrčijo, kar lahko privede do premikov in poškodb spojev.

Zato je pomembno, da se LED žarnice uporabljajo v okoljih, kjer so temperature znotraj priporočenih delovnih območij, da se zagotovi zanesljivo in dolgotrajno delovanje. Če so žarnice izpostavljene ekstremnim temperaturnim pogojem, je priporočljivo izbrati LED žarnice, ki so zasnovane za takšne pogoje ali pa zagotoviti ustrezno hlajenje v okolju, kjer so nameščene.

Kljub temu, da so v isti luči, je ključnega pomena upoštevati različno porabo energije različnih vrst žarnic (LED, halogenske, xenonske).

LED žarnice porabijo manj električne energije za enak svetlobni izhod v primerjavi s halogenskimi in xenonskimi žarnicami. Če se v isti luči uporabljajo žarnice z različnimi porabami, lahko to vpliva na porazdelitev električne energije v električnem sistemu vozila.

To lahko povzroči neenakomerno delovanje žarnic ali celo težave z električnim sistemom vozila, še posebej v primerih, kjer so občutljivi elektronski nadzorni sistemi (na primer Can Bus).

Zato je priporočljivo, da se v isti luči uporabljajo žarnice z enako ali zelo podobno porabo energije. To zagotavlja, da bo električni sistem vozila deloval pravilno in bo poraba energije enakomerno porazdeljena med vsemi žarnicami.

Materiali, kot so cink in lot, so občutljivi na visoke temperature in se lahko pri segrevanju deformirajo, talijo ali celo razpadejo. Če je LED žarnica postavljena v bližino halogenske ali xenonske žarnice in se segreva preveč, lahko to povzroči poškodbe ali odpoved LED žarnice.

Zato je priporočljivo, da se LED žarnice namestijo tako, da ni prevelikih temperaturnih razlik med različnimi vrstami žarnic. Svetujemo, da se v isti luči uporabijo zgolj LED sijalke in ne kombiniramo z Xenon ali halogensko žarnico.

Različne lastnosti delovanja: LED žarnice in halogenske žarnice delujejo na različnih principih. Halogenske žarnice proizvajajo svetlobo z ogrevanjem volframa, medtem ko LED žarnice delujejo na osnovi polprevodniške tehnologije. Razlike v načinu delovanja lahko povzročijo neskladja in nepravilnosti v svetlobnem izhodu.

Napetost in poraba energije: LED žarnice imajo nižjo porabo energije in delujejo na nižji napetosti v primerjavi z halogenskimi žarnicami. Če se obe vrsti žarnic uporabljata hkrati, se lahko pojavijo težave z napajanjem in delovanjem.

Svetlobna barva in temperatura: LED žarnice proizvajajo drugačno svetlobno barvo in temperaturo v primerjavi s halogenskimi žarnicami. To lahko ustvari neenakomerno ali neprijetno svetlobo.

Možnost oprezorilnih sporočil: Nekatera sodobna vozila imajo kompleksne elektronske sisteme, ki lahko zaznajo neskladja v porabi energije. Če se kombinira LED in halogenska žarnica, se lahko pojavijo opozorilna sporočila ali težave v električnem sistemu vozila.

Hitrejša odpoved LED žarnice: Če LED žarnica deluje v okolju, kjer se pogosto vklopi in izklopi (kot je na primer pri zavornih lučeh), se lahko hitreje obrabi, če je kombinirana z halogensko žarnico. Haogenska žarnica namreč zvišuje temperaturo v lučeh in tako posledično vpliva na LED žarnice.

Zato je priporočljivo, da se LED žarnice uporabljajo bodisi v kombinaciji z drugimi LED žarnicami ali pa jih vgradijo kot nadomestek za vse obstoječe žarnice v isti skupini. To zagotavlja enotno in zanesljivo delovanje svetlobnega sistema vozila.

Nekompatibilnost z klasičnimi žarnicami:

LED žarnice ne smete kombinirati z klasičnimi žarnicami v isti svetlobni skupini (v isti luči). Različni tipi žarnic imajo različne električne lastnosti, kar lahko povzroči nepravilno delovanje ali celo okvaro žarnic.
Obrnjena Polariteta:

Pri nekaterih vozilih se lahko zgodi, da LED žarnica ne bo delovala na mestu, kjer je bila klasična žarnica. Razlog za to je lahko obrnjena polariteta. Preverite, ali je LED žarnica pravilno usmerjena, tako da je "+" priključen na pozitiven (+) pol in enako za negativni (-) pol.
Pravilna Dimenzija:

Pri izbiri LED žarnic bodite pozorni na dimenzije, da se prepričate, da bodo ustrezale prostoru v nosilki. Prevelike žarnice lahko povzročijo težave pri vstavljanju ali celo poškodujejo nosilec.
Upor Can Bus:

Pri določenih vozilih, ki so opremljena s kompleksnim računalniškim sistemom (Can Bus), je pomembno izbrati LED žarnice z vgrajenim uporom Can Bus. To preprečuje morebitne težave z opozorilnimi sporočili ali preobremenitvijo sistema zaradi nižje porabe energije LED žarnic v primerjavi s klasičnimi.


Preverite Navodila za Vgradnjo:

Preden začnete z namestitvijo LED žarnic, preverite navodila proizvajalca in preglejte morebitne posebnosti ali omejitve za vaše vozilo.
S pravilno namestitvijo in izbiro ustrezne LED žarnice lahko bistveno izboljšate svetlobno učinkovitost vašega vozila, hkrati pa poskrbite za varno in učinkovito vožnjo. Če niste prepričani, se vedno posvetujte s strokovnjakom ali preverite pri proizvajalcu, da zagotovite pravilno namestitev LED žarnic v vašem vozilu.

Avtomobilske luči se sestavljajo iz različnih elementov, odvisno od vrste svetlobe, ki jo proizvajajo.

Principi delovanja klasičnih, LED in Xenonskih žarnic v avtomobilskih lučeh:

Klasične žarnice, LED žarnice in xenonske žarnice predstavljajo različne tehnologije za proizvodnjo svetlobe v avtomobilskih lučeh. Vsaka od njih ima svoj specifičen način delovanja in vpliva na temperaturo v luči na različne načine.

Klasična Žarnica:

Klasična žarnica deluje na osnovi ogrevanja volframove niti, ki oddaja svetlobo, ko prehaja električni tok skozi njo. Večina energije se pretvori v toploto, kar ustvarja visoke temperature v luči.

Povprečna temperatura halogenskih avtomobilskih žarnic, kot so H1, H3, H4, H7, H8, H11, itd je običajno okoli 250°C do 300°C med delovanjem. To je temperatura, ki jo doseže volframova nitka znotraj žarnice, ko prehaja električni tok skozi njo. Vendar pa se temperatura ohišja in okolice lahko razlikuje glede na obliko in konstrukcijo luči ter pogoje delovanja.

Pomembno je vedeti, da so halogenske žarnice znane po tem, da postanejo zelo vroče, zato je pri rokovanju z delujočo halogensko žarnico treba biti previden, da se preprečijo opekline ali poškodbe. Pri menjavi žarnice je priporočljivo počakati, da se žarnica ohladi.

LED Žarnica:

LED žarnice delujejo na osnovi polprevodniške tehnologije, kjer električni tok prehaja skozi polprevodniške diode, ki ustvarjajo svetlobo. LED žarnice proizvajajo manj toplote kot halogenske žarnice, saj se večina energije pretvori v svetlobo, ne pa v toploto.

Povprečna temperatura LED žarnice med delovanjem je precej nižja kot pri halogenskih žarnicah. LED žarnice običajno dosežejo temperaturo okoli 50°C do 70°C med delovanjem, odvisno od specifičnih značilnosti in konstrukcije žarnice.

Ker LED žarnice proizvajajo manj toplote, so bolj energetsko učinkovite in manj obremenjujejo električni sistem vozila. Poleg tega je lažje rokovati z delujočo LED žarnico, saj ne doseže tako visokih temperatur kot halogenska žarnica. Pri menjavi LED žarnice ni potrebno čakati na ohladitev, vendar je vseeno priporočljivo ravnati previdno.

Xenonska Žarnica:

Xenonske žarnice delujejo na nekoliko drugačen način kot halogenske ali LED žarnice. Xenonske žarnice uporabljajo visokonapetostni električni tok za ionizacijo plina v žarnici, kar ustvarja močno svetlobo. Medtem ko xenonske žarnice proizvajajo veliko svetlobe, tudi proizvajajo visoke temperature.

Povprečna temperatura xenonske žarnice med delovanjem je približno 800°C do 1000°C, odvisno od specifičnih značilnosti in konstrukcije žarnice. To je višje kot pri LED žarnicah, vendar ni tako visoko kot pri halogenskih žarnicah.

Pri rokovanju z delujočo xenonsko žarnico je treba biti še vedno previden, saj se žarnica lahko segreje na visoke temperature. Pri menjavi xenonske žarnice je priporočljivo počakati, da se žarnica ohladi. Xenonske žarnice so priljubljene zaradi njihove svetlosti in intenzivne svetlobe, ki jo proizvajajo.

 

Sestava avtomobilskih luči:

Luči za vozila so sestavljene iz treh glavnih delov:

Odprto Ohišje:

To je črno ohišje, ki je nameščeno na notranji strani vozila. Deluje kot zaščita in hkrati omogoča izmenjavo zraka, da se toplota, ki jo oddajajo žarnice, lahko razporedi v luči.

Porabola:

Porabola je struktura, ki služi za usmerjanje snopa svetlobe. Kljub temu, da ločuje žarnice, toplota še vedno prehaja skozi to strukturo in se absorbira v okolico.

PVC ali steklen prozoren pokrov:

To je prozoren pokrov, ki ga vidimo od zunaj. Deluje kot zaščita pred vremenskimi vplivi in omogoča izhod svetlobe.


Vse te tri komponente vključujejo še mnogo manjših sestavnih delov, ki skupaj tvorijo celoto. Zaradi odprtega ohišja se toplota, ki jo oddajajo žarnice, porazdeli po notranjosti luči, kjer se nato postopoma odvaja v okolico. Kljub ločevanju žarnic s porabolo, se toplota vseeno prenese do druge žarnice, vendar pa je razporejena po notranjosti luči in se postopoma odda v okolico.

Uporaba hslogenk ali xenon žarnic s kombinacijo LED sijalk v isti luči lahko vpliva na zanesljivost LED žarnice, saj so LED diode občutljive na visoke temperature.

Zato je priporočljivo, da se v isti luči uporabljajo žarnice iste vrste ali pa se posvetujte s proizvajalcem, da se zagotovi pravilno delovanje in varnost.

Za konec je tukaj še nekaj nasvetov, ki bi jih želeli deliti z vami:

Pravilna namestitev: Vedno poskrbite, da so LED žarnice pravilno nameščene in pravilno obrnjene glede na polariteto.
Izberite pravo vrsto žarnice: Preverite specifikacije vašega vozila in izberite LED žarnico, ki je kompatibilna z vašim modelom.
Preverite dimenzije: Poskrbite, da so dimenzije LED žarnice primerne za vašo svetilko, da se izognete morebitnim težavam pri namestitvi.
Bodite pozorni na Can Bus upor: Pri nekaterih vozilih je potrebno izbrati LED žarnico z vgrajenim uporom Can Bus, da se prepreči morebitne napake na računalniku vozila.
Ne kombinirajte z halogenskimi žarnicami: Uporaba LED žarnic skupaj s halogenskimi žarnicami lahko povzroči težave, zato se raje odločite za enotno svetlobno tehnologijo.
Preverite zakonske predpise: Prepričajte se, da so vaše LED žarnice v skladu z lokalnimi zakonskimi predpisi in standardi.
Redno vzdrževanje: Občasno preverite delovanje vaših LED žarnic in jih po potrebi zamenjajte.
Kupujte pri zaupanja vrednih prodajalcih: Izberite ugledne prodajalce in distributerje, ki zagotavljajo visoko kakovostne izdelke.
Izberite pravo barvo svetlobe: Razmislite o svojih potrebah in preferencah ter izberite barvo svetlobe, ki najbolje ustreza vašemu okusu in voznim pogojem.
Posvetujte se s strokovnjaki: Če niste prepričani glede izbire, se posvetujte s strokovnjakom ali pooblaščenim servisom, ki vam lahko svetujejo glede najboljše LED žarnice za vaše vozilo.
Zavedajte se, da so to le splošni nasveti in se lahko razlikujejo glede na specifične značilnosti vašega vozila. Priporočamo, da se vedno obrnete na pooblaščene strokovnjake za dodatna vprašanja ali nasvete.

 

Z našimi izkušnjami od leta 2006 smo navdušeni nad tem, da smo opremili številna vozila z vrhunskimi avto LED žarnicami. Naša strast do kakovosti nas usmerja v izbiro LED svetlobe pred tradicionalnimi žarnicami z višjo temperaturo. Vsaka od naših avto žarnic je skrbno preizkušena, zagotavljajo zanesljivo delovanje in izjemno dolgo življenjsko dobo.

Kot ugledni distributerji in dobavitelji avto žarnic smo ponosni na naše partnerstvo s pooblaščenimi servisi (Volkswagen, Ford
BMW, Mercedes-Benz, Audi, Hyundai, Kia, Volvo) specializiranimi trgovinami ter avtomobilskimi delavnicami. Naša oprema najde pot tudi do proizvajalcev vozil, plovil, avtodomov in kamp prikolic, vedno z namenom zagotavljanja vrhunske svetlobne izkušnje.

Ponujamo tudi možnost naročila LED sijalk izključno po željah stranke, da bi ustregli vašim posebnim potrebam.

Z našimi avto LED žarnicami boste doživeli vrhunsko kakovost in varnost na cesti. Postanite del prihodnosti svetlobe v avtomobilizmu že danes!