logotipi

Košarica:

0 izdelkov - 0.00 €

Telefon 051815051
Delavniki od 7-15h

Nad 50 €
brezplačna dostava 

Dostava
1-2 delovna dneva

5% popust nad 250 €
10% popust nad 500 €

Pogosta vprašanja

1. Potrebujem sijalko za sprednjo luč, koliko znaša cena?

Da vam lahko podamo ceno, potrebujemo: naziv oziroma tip podnožja originalne klasične žarnice, podatek o porabi (W) in delovni napetosti
ter katero žarnico želite zamenjati (sprednja pozicijska, smerokazi ali kratka/dolga)


2. Koliko znaša poštnina?
 

Poštnina znaša 3,50 Eur.
Pri nakupu nad 50,00 eur je poštnina brezplačna.


3. Ali lahko pri vas naročim artikle, ki jih v spletni trgovini ni?

Po vaši želji in opisu artikla lahko podamo povpraševanje dobavitelju in vas o dobavljivosti obvestimo.

 

4. Kakšen je dobavni rok?

Dobavni rok je 1-2 delovna dni za vse artikle, ki so na zalogi, načeloma že nasledni dan. Če artikla trenutno ni na zalogi, vas o tem obvestimo oz. je to prikazano že v spletni trgovini.

 

5. Ali sprejemate naročila prek e-maila?

Le izjemoma ob navedbi vseh podatkov (šifra izdelka, količina, ime, priimek, naslov, tel. številka ter način plačila). Naročilo je sicer potrebno opraviti v spletni trgovini - kot prijavljen uporabnik ali gost.

 

6. Ali je možen osebni prevzem?

Ne.

 

7. Ali nudite tudi vgradjo žarnic?

Ne.

 

8. Ali je potrebno izdelke homologirati?

Vsak dodatek, ki vozilu spremeni obliko oziroma izgled, je potrebno homologirati. Za uporabo v cestnem prometu brez homologacije so za notranjost vozila na voljo žarnice različnih barv, za zunanje luči pa morate uporabiti žarnice standardnih barv. Za tuning razstave lahko uporabljate žarnice katerihkoli barv, saj v tem primeru homologacija ni potrebna.

 

9. Ali se lahko LED trakovi uporabijo pod napetostjo 230V?

Da, ampak samo v kombinaciji z  LED napajalnikom/pretvornikom napetosti /toka iz 230V AC v 12V DC, kateri so na voljo v naši spletni trgovini.

 

10. Ali je potrebno za napajanje LED svetil uporabiti oba izhoda iz LED napajalnika?

V kolikor ima LED napajalnik dva izhoda ali več, je potrebno za brezhibno delovanje napajalnika uporabiti vse izhode, saj drugače lahko pride do pregrevanja, v najslabšem primeru celo do uničenja napajalnika.

 

11. Ali imajo LED sijalke večjo svetilnost od klasičnih žarnic?

Svetilnost LED sijalke je odvisna od velikosti in števila diod/e - več/ja diod/a je na žarnici, večja je njena moč in posledično tudi svetilnost. 

Moč svetlobnega toka je podana v enoti lumen - "lm".

 

12. Kako naročiti izdelek, če ni možno določiti/izbrati želene barve?

To pomeni, da izdelka z želeno barvo svetlobe trenutno ni na zalogi in ga ni mogoče naročiti.

(Za LED trakove to ne velja, saj nekaj kosov običajno ostane v manjših dolžinah, zato nas o tem povprašajte na info@superstrela.com)

 

13. Kakšna je razlika med oznako diod 3528 in 5050 ter ostalimi?

Razlika je v velikosti diode. Večja dioda 5050 oddaja večjo svetilnost kot manjša dioda 3528. Več si lahko preberete na Več o LED svetilih.

 

14. Ali bo artikel, ki ga trenutno ni na zalogi, še kdaj v prodaji?

Vsi artikli, tudi tisti, katerih zaloga je pošla, ostanejo v prodaji, dokler niso odstranjeni s seznama v spletni trgovini.

 

15. Zakaj LED sijalka ne deluje na mojem vozilu?

LED sijalko je potrebno pri namestitivi pravilno obrniti, saj ne deluje na enak način kot klasična žarnica. Več na Več o LED svetilih.

V kolikor vas vozilo opozarja o pregorelosti LED žarnice, čeprav le-ta še vedno deluje, morate v izogib temu (lažnemu) opozorilu uporabiti prilagojene LED CanBus žarnice z vgrajenim uporom.

Do tega prihaja na vozilih, ki omogočajo računalniški nadzor žarnic.


16. Kaj pomeni "watt (W)"? Ali se tudi moč svetilnosti manjša z manjšanjem watt-ow?

Watt (W) je oznaka za električno moč oziroma porabo. Manjša poraba pri LED sijalkah ne pomeni tudi manjše svetilnosti v primerjavi s klasično žarnico.
LED žarnica ima lahko porabo 3,5W in kljub temu oddaja več svetilnosti kot 35W klasična žarnica. Zato je ob vsaki sijalki naveden tudi informativni podatek o primerljivosti s klasično žarnico.

 

17. Naročil sem napačen artikel. Ali ga lahko vrnem?

Neuporabljen/napačno izbran artikel lahko zamenjate v 14-ih dneh od prevzema naročila. Na artiklu ne sme biti vidnih nobenih sledi o uporabi.
Več si preberite v zavihku Vračila.

 

18. Katere žarnice so primerne za vozilo Opel astro, letnik 2009?

Podatki o vozilu niso dovolj za izbiro ustreznih žarnic, pridobiti je potrebno naziv podnožja žarnice, ki se nahaja na embalaži ali na podnožju žarnice. O tem se lahko informirate tudi pri pooblaščenem servisu vašega vozila ali pa poiščete svoje vozilo na povezavi:

Naziv podnožja žarnice za vaše vozilo

19. Zanima me, če je dovoljena uporaba pozicijskih žarnic LED v prometu? Torej takšnih, ki svetijo belo - vem namreč, da se nikakor ne sme uporabljati žarnic, ki svetijo modro.

    Voznik motornega vozila ali skupine vozil mora voziti v cestnem prometu s prižganimi dnevnimi svetilkami ali zasenčenimi žarometi.

    Voznik mora voziti podnevi s prižganimi dnevnimi svetilkami. Kot dnevne svetilke se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25 %. Dnevne svetilke ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot dnevne svetilke, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske svetilke. Dnevne svetilke imajo lahko tehnologijo LED.

    Če je avto homologiran in uporabljate luči za dnevno vožnjo v skladu z določbo 71. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (torej tudi, če ob uporabi luči za dnevno vožnjo zadnje pozicijske luči sočasno niso prižgane), potem zaradi pravilne uporabe luči za dnevno vožnjo ne morete biti sankcionirani, če je tako predvidel proizvajalec vozila.

    Naknadna namestitev takšnih luči pa se šteje kot poseg v vozilo in torej za predelavo vozila. Zato brez odobritve pristojne službe vožnja s takšnim vozilom ni dovoljena.

    Vri:  Republika Slovenija Ministrstvo za notranje zadeve POLICIJA